USB 3.0 veiks net 4.8 Gb/s greičiu

„USB Implementers Forum“, pelno nesiekianti organizacija, kuri prižiūri tolesnę „universal serial bus“ (USB) raidą pristatė šios populiariausios pasaulyje įvesties/išvesties jungties 3.0 versiją įrenginiams „Intel Developer“ forume (IDF). Naujasis „USB 3.0“ standartas leis tiekti tokius beprecedenčius duomenų srautus, kurių pakaks „high-definition“(HD) vaizdui ir milžiniškų rezoliucijų fotografijoms.

Trečioji versija bus pilnai suderinama su ankstesniais USB 1.0 ir USB 2.0 standartais, o įrenginiai naudojantys USB 3.0 galės perduoti duomenis net dešimt kartų didesniu greičiu lyginant su USB 2.0, arba kitaip kalbant perdavimo greitis bus iki 4.8Gb/s, o tai reiškia, kad 600MB galės būti persiųstus per vieną sekundę geriausiu atveju. Be to USB 3.0 specifikacijos bus optimizuotos mažesnėms energijos sąnaudoms ir labiau išnaudos pralaidumo galimybes. USB 3.0 jungtys ir kabeliai bus suderinami su atgaliniu suderinamumu, kaip ir su ateities optiniais sprendimais.

“USB 3.0 yra sekantis loginis žingsnis asmeninių kompiuterių populiariausioje laidinėje jungtyje. Ši skaitmeninė era reikalauja itin didelio našumo ir patikimo jungiamumo dėl to, kad reikia perduoti neįsivaizduojamus kiekius skaitmeninės informacijos kiekvieną dieną. USB 3.0 dalyvaus šiame iššūkyje, o paprasti vartotojai iš USB technologijos tikrai daug ir žinoma ją tikrai mėgsta,” sako Jeff Ravencraft, technologijų strategas „Intel“ gretose ir „USB Implementers Forum“ (USB-IF) prezidentas.

Nors ir dabar greičiai tokie kaip 600MB/s gali atrodyti beprotiški vidutinei rinkai, per kelis metus HD vaizdo kameroms ir didelių raiškų fotoaparatams tai taps visiška kasdienybe.

Pilnai užbaigtos USB 3.0 specifikacijas tikimasi pamatyti pirmoje 2008-ųjų pusėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.