V. Putino akibrokštą Dell vadovui aptaria didžioji dalis žiniasklaidos atstovų

Per bemaž kasmet vykstančio Pasaulio Ekonomikos Forumo atidarymą kalbėjęs Rusijos premjeras Vladimiras Putinas nustebino nevieną. Jo pasisakyme buvo paliestos bemaž visos aktualios ekonominės problemos, į kurias mes nesigilinsime, bet tikras „spyris į subinę“ buvo padarytas po kalbos, kai auditorijai buvo leista užduoti klausimą Rusijos premjerui.

Tyčia, o gal ir ne, pirmasis prakalbo vienos iš didžiausių IT bendrovių Dell savininkas Maiklas Delas (Michael Dell). Šis iškart pradėjo girti technologinę pažangą Rusijos Federacijoje, nors pripažino, kad IT technologijas šioje šalyje reikėtų naudoti intensyviau, tad buvo užduotas klausimas, kaip vakarų pasaulio IT įmonės galėtų padėti Rusijai greičiau įsisavinti naujas technologijas. V.Putinas atsako į gana „nekaltą“ Maiklo Delo klausimą apie Rusijos informacinių technologijų naudojimą taip:

„Mums nereikia jokios pagalbos. Mes nesame invalidai. Reikia padėti vargstantiems, invalidams, pensininkams ir besivystančioms šalims. Mes neturime apribotų protinių gabumų“, – atrėžė V. Putinas. Kaip pastebi analitikai, tai buvo didžiausia M. Dello klaida. Tai buvo antausis, į kurį nebuvo sureaguota kažkaip išskirtinai bendroje auditorijoje, tačiau tai buvo netikėta visai auditorijai ir ji išties atrodė priblokšta.

Putinas taip pat pabrėžė, kad Rusijoje gyvena patys geriausi programuotojai pasaulyje, o joje gyvuoja gera „matematikos mokykla“. M. Dellas tapo pašaipos objektu. Tokios antraštės, kaip kad „Kiekvienas kvailys gali susirinkti kompiuterį“, „Mums nereikia jūsų (smirdančios) pagalbos, „Dellui paaiškinta, kad rusai nėra invalidai“, arba „Rusija pasakė ponui Delui, kur jis gali susikišti savus kompiuterius“, pasako daug.

33 Komentarai

  1. Deft parašė:

    Debilas 🙂 geriausi programuotojai :)) tik neturi nieko padare padoraus nei os nei dar kokio sh..

  2. crooked parašė:

    turbut turejo omeny crakerius visokius 🙂

  3. zerodanis parašė:

    Jūs pirma pasidomėkit, o paskui sakykit. Ko gero, visos geriausios taisančios programos yra sukurtos rusų. Įsijunkit \"Hiren\’s Boot CD\", ten beveik viskas sukurta by russians. Aišku Putinas galėjo taip \"aštriai\" ir nesakyt, tačiau pagalbos jiems tikrai nereikia.

  4. pushaz parašė:

    Kas liecia pati Putina-debilas totalus 😀
    Kas liecia rusijos IT-taip,jie turi neblogas galvas,deja geriausi programuotojai yra pripazinti svedai,suomiai.
    Tokia salis kaip rusija,o neturi jokios praktiskai IT technika gaminancios pramones (neskaitant kariniu IT,jas net indija savo nuosavas turi)
    Idomu,jei salys,gaminancios grynai IT technine dali padaryta koki embarga rusijai,ir tada putinas taip pat kalbetu?Tikrai ne.
    Putinas – norejo kaip geriau,gavos kaip visada.

  5. developeris parašė:

    Tik jau nereikia tu rusu garbint ir tiket ju vargana propaganda… 😉 kas buvo kai rusijos hakeriai puole lietuva ? 1 serveri nulauze ir pasigyre visiem , o kiek nenulauze ???? :))) Pasiziurekit is kur geriausia pasaulio it produktai ateina , tikrai ne is rusijos 😉 o kas galvoja kitaip tegu pasiziuri , google , microsoft , mac , linux , intel , ati , nvidia ir galeciau vardint ir vardint ir vardint, o kuris is ju yra is rusijos ? :)) Nereikia but asilu ir tiket ju apgailetina propaganda as sutinku , kad ten yra geru programuotoju , bet iki geriausiu tai jiem…

  6. developeris parašė:

    zerodanis, as to tavo \"Hiren\’s Boot CD\" isvis net mates neesu , o tai ir pasako viska ;))

  7. pureass parašė:

    😀 😀 hahah, nors ziauriai jis isveme cia. Dell gamykla uzsidare airijoj
    3000zmoniu neteko darbo, persiklele i lenkija o galejo i lietuva…galinga kompanija, nereikejo taip izeidineti Dell\’o

  8. developeris parašė:

    lenkija salis pigesne , daro daugiau broko negu lietuva , taciau verslo salygos ten daug geresnes …

  9. ligonis parašė:

    \’Hiren\’s Boot CD\’ taipogi nesu girdejes net 😀

    P.S. kad ir kaip noreciau pasityciot is rusu, kad jie tik gert degtine moka, bet tenka nenoriai pripazinti, kad sergejus brinas yra is rusijos.

  10. adijux parašė:

    Ir ką tai pasako, developeri? Jeigu tokiais dalykais neužsiimi, tai ir nesi girdėjęs apie „Hiren\’s Boot CD“… pats jį naudoju kartas nuo karto, jeigu iškyla problemų su hardware ir pan.

  11. jtd parašė:

    na vieninteli gera dalyka is rusijos zinau tai kaspersky,daugiau tai nebent kokie pavieniai hakeriai :), na o putinas tiesiog perdideli ego turi

  12. SB parašė:

    Rusikos koziriai – energetiniai istekliai. Siais laikas i viska kita nusispjaut, ka ir sako Putinas.

  13. developeris parašė:

    adijux, tai pasako , kad tai nera placiai naudojama programa… O manau vienas is geros programos bruozu yra tas , kad ji buna placiai naudojama…

  14. BenZaS parašė:

    Rusija investuoja į karinę pramonę, o mašinos ir visa kita jų tiek nedomina.

  15. developeris parašė:

    man labai idomu kuriam is jusu nuo to geriau yra , kad rusai investuoja i karine pramone…

  16. aleluja parašė:

    developeris juokdarys 😀
    Ačiū kad toks esi, bent gyvent linksmiau pasidaro.

  17. developeris parašė:

    aleluja, tai issakyk savo nuomone 😉 pasijuokt is kitu visi gali , bet pasakyt kazka protingo … 😀

  18. Ghost parašė:

    Nesu Rusijos ginejas , bet : \"Pasiziurekit is kur geriausia pasaulio it produktai ateina , tikrai ne is rusijos o kas galvoja kitaip tegu pasiziuri , google , microsoft , mac , linux , intel , ati , nvidia ir galeciau vardint ir vardint ir vardint, o kuris is ju yra is rusijos ?\" Rusija kaip Rusija yra gan nauja valstybe panasiai kaip ir Lietuva , nes ten buvo Sovietu Sajunga ir komunizmas ir tai buvo didziausias stabdis jos technologijoms ir progresui kaip tuo tarpu kitos valstybes tobulejo.Siaip ten yra tikrai gabiu zmoniu. Sibire Intel padalinyje yra rasomos micro kodas intel procesoriams. dabar jie turi sukure savo procesoriu \"bandomaji\" kuris priligsta pentium III 1Ghz nors dirba 400 hgz ir emulioja X86 instrukcijas.

    \"Debilas geriausi programuotojai ) tik neturi nieko padare padoraus nei os nei dar kokio sh..\" ir kas bus jei kiekviena valstybe kurs savo OS? Siaip jie kuria savo OS mokykloms ir valstybinems istaigoms paremtoms Linux branduoliu ir programoms , kam isradineti nauja dvirati?

    \"zerodanis, as to tavo \"Hiren\’s Boot CD\" isvis net mates neesu , o tai ir pasako viska\" o tu matei ora ar atomus , elektronus , radijo bangas tai irgi daug ka pasako.

    \"Tik jau nereikia tu rusu garbint ir tiket ju vargana propaganda… kas buvo kai rusijos hakeriai puole lietuva ? 1 serveri nulauze ir pasigyre visiem , o kiek nenulauze ???? ))\" Ispradziu pradek skirti hackerius nuo Crackeriu!!! Kieli idiotai uzsijiema nesamonem ir cia tipo vastybe puola?!!

    Rusija yra Rusija kaip sakoma Rusijos protu nesuprasi , bet jie juda pamazu , bet teisingu keliu dabar prdejo \"kisti\" daug pinigu i moksla ir nanotechnologijas.

  19. developeris parašė:

    Ghost, respect protingai kalbi, taciau nereikia tikrai rusijai sakyt , kad ten gabiausi zmones gyvena , nes taip paprasciausiai nera 🙂 Gabiu yra as sutinku pilnai , bet teikt , kad mes kieciausi dar jiem tikrai per anksti…

    Debilas geriausi programuotojai ) tik neturi nieko padare padoraus nei os nei dar kokio sh..

    Tai tada kur tas ju gerumas slypi , jeigu jie neturi ka parodyt ? :))

    Dar vienas dalykelis apie fizinius pasiekimus , mes cia nediskutuojam , Rusai ten tikrai yra pasiekia pakankamai.

    dabar jie turi sukure savo procesoriu \\\"bandomaji\\\" kuris priligsta pentium III 1Ghz nors dirba 400 hgz ir emulioja X86 instrukcijas.

    Tai gerai , bet su amd ir intel nekonkuruoja tas ju procesorius ir iki geriausio jam daro 100 metu tobulet…

    Siaip rusai nuo senu laiku garseja savo propoganda ir jeigu jie turetu kazkokiu isskirtiniu laimejimu IT srityje ta propaganda mes jau butumem 1000 kartu visi mate , bet deja jos nera , o kodel ?

  20. Ghost parašė:

    developeris pritariu gabiu zmoniu yra visur . Putinas visa laik perdeda ir garseja savo vulgariais pasisakymais, bet svarbiausia kaip valstybe sugeba tuos zmones surinkti , finansuoti ir priversti juos dirbti kartu del bendro tikslo. Puikus tuo pavyzdis yra Jav kuri surenka gabiausius zmones ir suteikia jiems galinybe dirbti ir tobuleti t.y. pinigai ir reikiama iranga.Kaip po II pasaulinio buvo renkami gabiausi Voketijos mokslininkai ir siunciami i Jav. Lietuva kolkas to nesugeba padaryti todel mes nieko isskirtinio ir neturim nebet lazeriu srityje ir tai buvo apkarpytas finansavimas.

    \\\"Dell gamykla uzsidare airijoj
    3000zmoniu neteko darbo, persiklele i lenkija o galejo i lietuva…galinga kompanija, nereikejo taip izeidineti Dell\\\’o\\\"

    Tai ir Google norejo savo duomenu centra statyti Lietuvoje , bet matai nesuderino su valdzia. O butu daugiau darbo vietu ir moketu mokescius valstybei.

    Nuoroda :
    http://www.zynios.lt/verslas/google-galbut-tures-duomenu-centra-lietuvoje

  21. developeris parašė:

    P.s. megstu zmones kurie savo faktus pagrindzia 😉

  22. Ghost parašė:

    Iskarto nepagavau minties sorry 😀 Bet dabar jie bando tai daryti , o tai nepadaroma per 1 ar 5 metus.

  23. developeris parašė:

    Tai tegu bando sekmes jiems , bet savo komentarus galetu prisilaikyt … :D. Politika valdo pasauli , rusai isgirde tokius putino zodzius bus 100% isitikine , kad taip ir yra … :))

  24. complexxL9 parašė:

    Putinas nera idiotas, idiotai yra rusu tauta kuri laiko Putina dievu.

  25. Storasis parašė:

    Nusigere tie rusijos programuotojai ir matematikai visokie 🙂 Nors kompus susirinkt moka, tai kam jiem tas Dell

  26. pushaz parašė:

    complexx – kaip tik rusai jo nelaiko tokiu,bet argi rusijoj yra demokratija ir laisvi rinkimai?Ten tokia ussr islikus,kad oj 🙂
    Galvoji rusai putino nori ir megsta ji?
    putinas totalus idiotas,ne karta ta yra parodes savo pareiskimasi.Lankausi rusijoj karta i 2men,zinau +- situacija ir ka zmones galvoja..

  27. complexxL9 parašė:

    yra kruvos apklausu atlikta ir dauguma rusijos gyventoju putina palaiko.
    durniu liaudis.
    pvz viena is apklausu apie kuria skaiciau tema \"kokia turetu buti rusijos uzsienio politika\" didizoji dalis apklaustuju isreiske nuomone kad \"uzsienis turi bijoti rusijos\"
    man cia nelabai panasu i piliecius kuriems noretusi demokratijos..

  28. linas_mif parašė:

    Pasiziurekit is kur geriausia pasaulio it produktai ateina , tikrai ne is rusijos o kas galvoja kitaip tegu pasiziuri , google , microsoft , mac , linux , intel , ati , nvidia ir galeciau vardint ir vardint ir vardint, o kuris is ju yra is rusijos ?
    Idomu kiek sitose kompanijose dirba rusu programuotoju;)

  29. developeris parašė:

    tai ir lietuviu paieskojas rastum , bet nuo to lietuviskom kompanijom jos nevirsta…

  30. crooked parašė:

    tai jau tikrai, turim ce viena eksperta

  31. sinsoul parašė:

    Kažkaip jus čia į politinius ginčus nuėjot… 😉

  32. OzaS parašė:

    Kazkaip niekas nesusimasto vieno fakto. Tikras genijus niekada nesakys, kad jis yra genijus, jis genijum nesiskelbs, nes butent del to jis ir yra tikras genijus, nes jis suvokia, kad tobulejimui ribu nera ir kad is tiesu kitiems atrodo, kad jis zino daug, taciau jis kelia klausima sau, o kiek gi as nezinau?
    Mano kuklia nuomone, siuo pareiskimu V.Putinas uztrauke geda savo tautieciams mokslininkams.Manau, jie jaucias blogai dabar ir jiems geda. Susilaikysiu nuo tolesnio pletimosi.

  33. pushaz parašė:

    OzasS – butent,paprasti zmogai negali atsakyt,ka kalba kazkoks idiotas (turim ir cia tokiu 🙂 )

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.