Volvo iki 2020 nori sukurti ypač atsparų automobilį

Švedų kompanija pavadinimu Volvo, kuri garsi savo automobiliais bei sunkvežimiais, paskelbė savo planus iki 2020 sukurti labai saugų automobilį. Jis būtų beveik „nesužeidžiamas“.

Tokia mašina turėtų vairuotojus apsaugoti nuo daugelio avarijų, visgi, verta prisiminti žodį beveik – pačios stipriausios avarijos, vis dėl to, paveiktų vairuotoją. Volvo apie tai gali kalbėti, šiuo metu jie yra vieni iš lyderių automobilių saugumo technologijų kūrime.

Taip, automobilius siekiama padaryti žymiai atsparesnius, tačiau dedama daug vilčių ir į kitą sistemą, kuri turėtų padėti automobiliui labiau sustoti. Ateities automobilyje turėtų būt daug sonarų, radarų ir kitų įrenginiu, kurie galėtų leisti sumenkinti smūgio galią avarijos metu. Pasak tyrimų, daugelis vairuotojų nieko nedaro artėjant avarijos grėsmei, tuo tarpu čia veiktu pati mašina ir stabdymo funkciją galėtų atlikti pati. Taip būtų galima sumažinti susidūrimo greitį 15-25 km, kas leistų mirčių skaičiui sumažėti perpus.

Nors tikimasi ir atsparesnio modelio, Volvo teigia, kad savaiminio stabdymo technologija yra tas dalykas, kuris padėtų sumažinti avarijų pasekmes.

Ekspertai teigia, kad tai gerai tik iš dalies, tačiau čia gali suveikti žmogaus įsitikinimai. Jis žinodamas, kad avarija gali būti nepavojinga, gali prastai saugumo nuovoką, kas būtų dar blogiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.