WD planuoja 3TB kietuosius diskus

Vienas didžiausių kietųjų diskų gamintojų „Western Digital“, pranešė apie savo rekordą tankumo srityje, naudojant statmeną magnetinį įrašinėjimo būdą(PMR)/bei tunelio sukūrimo magnetui (TuMR) galvutės technologiją. Viskas skamba labai komplikuotai, tačiau kompanija stengsis mums tai pateikti, kuo greičiau per sekančius tris metus.

Naudojant didėjančias „WD“ investicijas pastaruosius penkerius metus, kompanija pasiekė 520Gb/colyje² tankumą naudojant jau minėtas, PMR ir TuMR, technologijas. Tai leis gaminti 3.5 colio kietuosius diskus su 640GB talpinančiomis plokštėmis, o tai reiškia, kad išvysime net 3TB viename kietajame diske. Kompanija žvelgia į industrijos tankumo didėjimo rodiklį, kuris siekia daugiau nei 40% per metus, todėl tokia talpa numatoma iki 2010 – ųjų metų.

Šiek tiek ankščiau šį mėnesį „Hitachi-GST“ taip pat pranešė apie pasiekimus tankumo srityje – kompanija planuoja gaminti 500Gb/colyje² – 1Tb/colyje² plokštes naudojant CPP-GMR galvutes, kas leistų jau 2011-iais metais gaminti 4TB talpos standžiuosius diskus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.