Wii gali tapti sėkmingiausiu žaidimų kompiuteriu per visą istoriją

Nepaisant PlayStation 3 keleto sėkmės savaičių Japonijoje, Nintendo Wii pardavimai visame pasaulyje išlieka ir toliau ypač stiprūs. Nuo to laiko kai Nintendo išleido Wii, pastarasis žaidimų kompiuteris tiesiog graibstomas iš lentynų ir jis uždirba didelius pinigus Nintendo kompanijai. Tuo tarpu PlayStation 3 pardavinėjamas ne už savo savikainą.

Nuo pat išleidimo iki dabar, per 50 savaičių, Nintendo Australijoje pardavė virš 200 tūkstančių vienetų. Jau prieš tai Australijos analitikai sakė – tai labiausiai perkamas žaidimų kompiuteris Australijos istorijoje. Be viso ko, net tokie populiarūs nešiojamieji žaidimų kompiuteriai kaip Nintendo DS ar PlayStation Portable, kartu sudėjus per 55 savaites sugebėjo pasiekti tik 200 tūkstančių ribą. Žinoma, Sony čia nežada pasiduoti ir žada kovoti, tačiau ne tik su PlayStation 3, tačiau ir su PlayStation 2. PlayStation 2 rinkoje jau gyvuoją ilgą laiką, tai net 7 metai rinkoje. Be viso ko Sony paminėjo tai, kad ir 2008 metais pardavinės PS2, o galbūt net ir 2009 pradžioje. Kaina Australijai išties maža – tik 200 Australijos dolerių Kalėdoms. Microsoft taip pat bando konkuruoti su Wii, ir ten savo pigiausio modelio Xbox 360 kainą nuleido iki Wii kainos – 400 Australijos dolerių.

Tiesa tokia – arba tai buvo tik laikinas praeitų ir šių metų žaidimų kompiuterio susižavėjimas, arba Nintendo Wii turi kažką, kas žaidėjus trauks ilgą laiką. Sony turi tokią nuomone, kokia paminėjau pirmą, o kaip bus iš tikrųjų – parodys laikas. Dabar Nintendo gali džiaugtis nuostabiais Wii ir DS pardavimais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.