Wilcom ir Sharp pristato pirmąjį UMPC-telefoną su Atom

Dvi japonų kompanijos Sharp ir Willcom vakar atskleidė pirmąsias savo naujojo UMPC, naudosiančio Intel Atom procesorius, savybes. Šis Willcom D4, dar žinomas paprastesniu WS016SH vardu Sharp fronte, svers vos daugiau nei 450 gramų, tačiau kaip skelbia gamintojai bus pajėgus veikti su Windows Vista operacine sistema.

Šiame, pakankamai įdomaus dizaino, telefone-kompiuteryje bus naudojamas 1,33 GHz taktinio dažnio Atom procesorius ir 1 GB operatyviosios atminties. Originali, pasikreipianti konstrukcija sutalpinti tiek QWERTY klaviatūrą, tiek ir krypčių valdiklį palei ekraną. O pastarasis bus 5 colių įstrižainės ir sugebės atvaizduoti net 1024 x 600 raišką. Žinoma, tai leis su įprastiems kompiuteriams labiausiai pritaikyta OS dirbti lengviau.

Teigiama, kad šis UMPC atstos ne tik kompiuterį, tačiau ir telefoną, nes čia įkurdintas ir SIM kortelių lizdas. 40 GB tokiam įrenginiui tikrai yra pakankamai didelis, tačiau palikta praplėtimo galimybė – microSD lizdas. Internetiniams pokalbiams čia skirta dviejų milijonų taškų kamera, tačiau, kad su draugais būtų galima bendrauti tokiu būdu, reikia interneto. Svarbiausias, žinoma, Wi-Fi palaikymas, tačiau turint kitą prieigą bus galima prijunti Ethernet kabelį. Jungčių skydelyje taip pat rasime keturias USB ir vieną VGA jungtį, skirtą didesnio ekrano prijungimui.

Šį kartą galime pasidžiaugti – amerikiečiai šio prietaiso, bent kol kas negaus. Sharp ir Willcom šį gaminį Japonijoje pardavinės nuo birželio vidurio, už maždaug 1272 JAV dolerių, tačiau reikės pasirašyti dviejų metų mobiliųjų paslaugų sutartį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.