Windows 7 ateitis

Jau senokai sklinda kalbos apie Windows 7 ir jos galimybes. Išdėstysiu daugiau savo minčių apie naują Microsoft operacinę sistemą, iš to ką jau mačiau ir sukaupiau savo galvoje pasistengsiu sudėlioti kažkokį straipsnį.

Microsoft kurdami Windows Vista išleido kelis milijardus JAV dolerių. Ir visi tie pažadai, apie kitą varikliuką ir panašiai, man atrodo tiesiog tušti. Manau kaip ir visada tiesiog ant to pačio varikliuko kabins kažką naujo. Bet šįkart viskas vyksta kiek kitaip, jie bando viską optimizuoti, tai yra didelis pliusas. Kodėl Milestone 1 tokia panaši į Windows Vista? Paprasčiausiai visos Microsoft operacinės sistemos yra kuriamos ant senesnės oepracinės sistemos versijos. Windows XP, labai plačiai vartojama ir dabar, buvo gaminta lygiai tokiu pačiu keliu. Ji buvo "pastatyta" ant Windows 2000. Ne iš vieno žmogaus teko nugirsti, kad pirmieji Windows 7 paveiskliukai buvo padirbti. Paprasčiausia išvada: naujo branduolio mes nematysim.

Kas buvo tas MinWin? Iš neoficialių šaltinių teko gauti šiokios tokios informacijos, kad tai buvo itin sumažintas Windows XP branduolys, deja nežinau ar tikėti tuom ar ne, bet mano nuomone jo nesulauksime naujojoje Windows.

Buvau girdėjęs minčių, kad čia tik anksti pradžia ir viskas keisis. O taip, keisis, bet ne branduolys, o išvaizda. Tiesiog nebūtų tikslo leisti kažkokius Milestone ant to pačio Vista branduolio.

Šiek tiek žinių apie Windows 7 Milestone 1, dar žinomą kaip Windows 7 Ultimate. Nesenai pasirodžiusi Milestone 1 užima 2,7 GB. Įdiegimo procesas lygiai toks pats. Deje norint ją įsirašyti reikia Vista SP1 taip pat ir pačios „Vištos“. O kodėl? Nelabai ir sumastau kodėl… Į šį klausimą lauksiu atsakymų iš Jūsų. Naudojant Milestone pasitaikė ir šiokių tokių nesuderinamumų. Kažkaip labai anksti dar nesuderinamumams, bet jų jau atsiranda. Sistema jaučiasi kažkiek greitesnė (visai nekeista kai išjungtas Superfetch). RAM atminties „valgymas“ šiek tiek pasikeitė, vietoje 1 GB+ matome 500 MB. Kas atrodo lyg ir visai nuostabu. Išvada: Microsoft kažkiek susirūpino vartotojais.

Kadangi niekad nereikia tikėti Microsoft pažadais dar nesukurtai operacinei sistemai, sunku pasakyti tikslią ateitį. Bet man kažkas kužda, lyg kartojasi XP istorija. Lyg Windows 2000 nebuvo tokia ypač naudojama ir mėgstama, bet greit Micosoft padarė XP, ji sulaukė didelio susidomėjimo. Gal kažkiek ir nukrypau, XP nebuvo tokia skraindanti, bet už 2000 ji buvo tikrai geresnė. Dabar lyg ir parėjo galvon, kad nauja Windows yra Seven. Tik labai keista kodėl pavadino septinta? Nes didelių branduolio pasikeitimų nelabai yra ko laukti. O gal? Na, bet Microsoft nuomonė pasikeis dar kelis kartus. Taigi prieinu savo asmeninę, galutinę išvadą: Jei ir toliau darbuosis taip kaip darbuojasi dabar, išeis neprasta operacinė sistema. Tiesiog kol kas susidariau tokią nuomonę: „vištos“ lengva versija su šiek tiek naujovių.

Tiek minčių šiam kartui. Tikiuos neužilgo prisikaups naujų.

PS. Norėčiau atsiprašyti už Technews trumpus išsijungimus, padariau nedidelę klaidelę, visų nuoširdžiai atsiprašau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.