Windows Home Server pasirodė už Atlanto

Kas girdėjo, kas ne naująją Windows Home Server OS, tačiau ji jau pasirodė už Atlanto. Sistema skirta namų tarnybinėms stotims ir kainuoja apie 200 JAV dolerių.

Kaip ir visos Windows kurtos sistemos, Home Server galima įsigyti atskirai arba vieno iš gamintojų sukurtą įrenginį, kas yra patartina. Vienas iš rekomenduojamų tai Hewlett-Packard Co.’s MediaSmart Home Server kompiuteris, nors galima įsigyti Fujitsu-Siemens, Gateway ar kitų gamintojų parinktas sistemas.

OS minimalūs reikalavimai nėra dideli. Tai bent jau Pentium 3 procesorius su 1GHz, 512MB RAM, 80GB HDD ir žinoma kitų sistemų prijungimas prie šio kompiuterio. Rekomenduojamas, jei naudojamas bevielis maršrutizatorius, bet jau 100 Mbits/s spartos.

Pagrindinė šios sistemos paskirtis yra pateikti skaitmeninį turinį namų tinklo kompiuteriams ir sujungti daugybę namuose esančių kompiuterių į vieną tinklą, ir, jei prireiktų, padaryti atsargines failų kopijas ar padaryti visą sistemos atvaizdą.

Taip pat kompiuterį su šia sistemą bus galima sujungti su Xbox 360 ar bet kokiu produktu, kuris palaiko Windows Media Connect.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.