Windows Vista jau sugebėjo aplenkti Mac OS

Nors ir naujausioji Microsoft operacinė sistema Windows Vista yra daugelio aršiai kritikuojama, ji sugebėjo taip pakelti savo populiarumą rugpjūtį, palikdama po savęs ne tik seniai apleistą Windows 2000, bet taip pat ir daug kuo pranašesnę Apple Mac OS!

Rugpjūtį Windows Vista naudojantys kompiuteriai, su kuriais naršoma internete sudarė 6.26%, o tai pastebimai geresnis rezultatas nei birželį ir liepą, šią informaciją teikia „Net Applications“ interneto pagalbinių įrankių kūrėjas. „Windows 2000“ ir „Windows XP“ operacinių sistemų naudojimo pasiskirstymas sumažėjo atitinkamai iki 3.66% ir 80.48%, o tai yra pakankamai natūralu, nes naujausieji kompiuteriai keičiantys senuosius dažniausiai atkeliauja būtent su „Windows Vista“ OS.

Įdomiausia tai, kad „Windows Vista“ turinčių kompiuterių naudojimas yra didesnis net už „Mac OS“ paremtas sistemas, kurias naudoja 6.15% vartotojų. Kita vetus „Apple“ įgauna savo populiarumą lėtai, bet užtikrintai, ko, kad ir kaip būtų gaila, negalima pasakyti apie niekuo nenusileidžiančias „Linux“ distribucijas. Jos ir senesnės „Windows“ versijos vis praranda savo pozicijas, kurios dabar siekia 3.44%.

Vėlai liepą „Microsoft“ gyrėsi pardavusi 60 milijonų kopijų „Windows Vista“. Neaišku, kiek kompiuterių buvo suskaičiuota „Net Applications“ komandos šį rugpjūtį. Ši žinia tikrai pribloškianti, matant, kiek žmonių renkasi „Vistą“, ir kiek nedaug pranašesnes OS.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.