Windows Vista užkariauja vis daugiau kompiuterių

 

Nors ir kaip aktyviai daugelio patyrusių vartotojų naujausioji Microsoft operacinė sistema Windows Vista būtų kritikuojama, ji vis didina savo okupuotų kompiuterių skaičių. Kitos Microsoft operacinės sistemos savo „ligonių“ skaičių sumažino, o obuolių mylėtojų liūdėsiui sumažėjo Macintosh operacinių sistemų naudojimas.

Rugsėjį Windows Vista naudojančių kompiuterių prisijungusių prie interneto kiekis siekė 7.91%, teigiama Net Applications,tinklo įrankių kūrėjos, pranešime. Windows 2000 ir Windows XP operacinių sistemų pasidalijimas tarp vartotojų sumažėjo iki atitinkamai 3.16% bei 79.07%.

Naršymas Mac OS sistemomis nukrito iki 6.55% spalio mėnesį, nors lygiai prieš mėnesį jis siekė 6.61%. Matant tokius duomenis matome, kad galbūt per vartotojų klaidą Apple Macintosh pardavimuose sekėsi ne taip gerai kaip Microsoft Windows OS turinčioms sistemoms.

„Kitos“, nebepalaikomos Windows versijos, bei Linux distribucijos, deja, savo vartotojų dalį praranda jau kelis mėnesius iš eilės. Dabar skaičius naudojančių internetą su tokiomis operacinėmis sistemomis tesiekia 3.31%. Tai yra pakankamai keista, nes kaip jau žinome ASUS Eee portabiliam kompiuteriui pardavimuose sekasi geriau nei puikiai, o jis naudoja būtent vieną Linux atmainų. Nepalaikantieji Microsoft politikos gali guostis bent faktu, kad yra nepateiktas tikslus Net Applications tirtų kompiuterių skaičius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.