Wolfdale E8400 prieš Conroe E6850

Kaip jau įprasta Expreview komanda viena pirmųjų gavo galimybę išbandyti naujausiuosius Intel Penryn procesorius gaminamus 45 nm technologijos pagrindu. Tai Wolfdale E8400 statomas į tą patį LGA 775 lizdą. 45 nm technologija mažina lustų kaitimą, energijos vartojimo kiekį, didina spartinimo galimybes, tačiau tuo pačiu ir pasunkina gamybą. Be jau žinomo spartinančiosios atminties padidinimo iki 6MB, Intel pridėjo ir SSE4 instrukcijų palaikymą(kurių iš viso yra 47). Jos padeda procesoriui greičiau veikti trijų dimensijų programose, mokslo bei vaizdo apdorojimo programinėje įrangoje. Vis daugiau kompanijų žada šį palaikymą, nes jau dabar jis išnaudojamas DivX, TMPGEnc, Adobe Premiere aplikacijose, o 2008-iais bus naudojamas ir Sony Vegas, Pinnacle Studio Plus programose, bei kaip pagrindinis H.264 koduotojas. Kartu su E8400ateina ir nauja mikroarchitektūra, kurią kompanija vadina Enhanced Intel Core Microarchitecture. Ji, kaip teigia Intel ji suteikia net aštuonias naujas savybės, kurios įtakoja spartą.

Testavimas vyko kartu su E6850, nes E8400 maždaug atitiks šio procesoriaus galimybes. E8400 be problemų pasiekė 4.05 GHz(450MHzx9) dažnį, o pakeitus daugiklį į 8x bei pakėlus pagrindinės magistralės dažnį iki 500 MHz procesorius taip pat dirbo stabiliai. E8400E6850 buvo „šaltesnis“ nuo 7 laipsnių Celsijaus Idle būsenoje, bei net 12 laipsnių Load metu. Energijos sąnaudos Penryn procesoriuose taip pat buvo pagerintos, kai kur E8400 sutaupydavo iki 17 W elektros energijos.

Visoje programinėje įrangoje Wolfdale gaminys lenkdavo Conroe atitikmenį. Persvara dažniausiai buvo minimali, tik retai naudojamoje TMEPG aplikacijoje ji išaugo iki 8,47 nuošimčio. Žaidimuose maksimalus pranašumas tesiekė beveik 2 procentus.

Kalbant apskritai, E8400 našumas padidėjo tik 2-3 procentus, nors ir naudojama naujesnė architektūra bei didesnis spartinančiosios atminties kiekis. Vis dėl to, SSE4 palaikymas yra nemažas šio mikroprocesoriaus privalumas, o jis išryškės būtent tada, kai pasirodys 45nm bei SSE4 pritaikyta programinė įranga. Tiems, kam svarbus kiekvienas sunaudotas vatas, išskirtas šilumos kiekis, bei žinoma nauja architektūra su SSE4 palaikymu tikrai palauks šio Intel Penryn lusto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.