„GeCube“ pristato 2600XT su dviem grafiniais procesoriais

„Infotek Corp“ yra pirma išleidusį vaizdo plokštę, kuri „Advanced Micro Devices“(AMD) manymu turėtų konkuruoti su „Nvidia GeForce 8600 GTS“ vaizdo posisteme. Bet produkto su dviem lustais sudėtingumas priverčia naudoti pigią vaizdo atmintį norint išlaikyti „padorią“ pardavimo kainą, o tai gali kliudyti vaizdo plokštei pasiekti didžiausią įmanomą našumą.

„GeCube“, „Infotek“ dukterinė bendrovė ir gerai žinoma vaizdo kortų gamintoja, penktadienį pranešė, kad jau greitai bus pradedama prekiauti pirmąja vaizdo plokšte su dviem ATI Radeon HD 2600 XT grafikos procesoriais. Produktas, pagal „ATI“, „Advanced Micro Devices“ grafikos produktų grupės nuomonės, varžysis viename lygyje su „Nvidia“ korporacijos „GeForce 8600 GTS“. Bet kol dviejų GPU jėga suteiks milžinišką našumą, lėta vaizdo atmintis realiose, tokiose kaip žaidimai, aplikacijose našumą tikrai mažins.

„GeCube’s Gemini 3 Radeon HD 2600 XT X2“ (GC-D26XT2-F5) grafinės kortos turi du „ATI Radeon HD 2600 XT“ (RV630) vaizdo lustus, kurių dažnis siekoa 800MHz ir atitinkamai 512MB (256MB kiekvienam lustui) arba 1GB (512MB lustui) GDDR2 atminties, „plakančios“ 1.0GHz greičiu. Plokštė palaikys keturias „dual-link“ „DVI“ jungtis su „HDCP“ palaikymu. „GeCube“ neužsimena apie tai, ar dviejų grafinių lustų plokštės gali dirbti bet kurioje motininėje plokštėje su „PCI Express x16“ jungtimi, ar suderinamus bus įmanomas tik su „multi-GPU“ technologijas palaikančiomis pagrindinėmis plokštėmis.

Grafinių plokščių gamintojas tikisi, kad kai tik pasirodys atitinkamos tvarkyklės ir pagrindinės plokštės, „Gemini 3“ plokštės galės dirbti poromis, taip išnaudojant net keturis grafinius procesorius ir leidžiant pasiekti itin didelį našumą.

„ATI Radeon HD 2600 GPU“ puikuojasi 120 „stresam“ procesoriaims (SP), 8 tekstūrų vienetais (TU) ir keturiais „render back ends“ (RBE). Paprastai didžiausias 2600 XT greitis yra įkūnijamas naudojant 1.40GHz arba 2.20GHz atminties lustus, o lengviau įperkama 2600 Pro versija siūlo 1.0GHz atmintį. „GeCube“ nusprendė naudoti greitąjį RV630 grafikos lustą su tikrai lėta 1.0GHz atmintimi, o tai tikrai kirs našumo kreivė žemyn.

„GeCube’s Gemini 3 Radeon HD 2600XT X2 512MB“ vaizdo posistemė kainuos apie 259 JAV dolerius, o 1GB versijos kaina sieks 279 JAV dolerius. Abi kainos pralenkia tas, kurias „AMD“ planavo ankščiau šiais metais. Laukiame „GC-D26XT2-F5“ pasirodymo ir testų lyginančių ją su „Geforce 8600GTS“, o tada ir pamatysime, kokį realų našumo prieaugį suteikia vienas papildomas vaizdo procesorius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.