„Intel Shelton“ ypač mažos kainos platforma jau 2008

Kompanija „Intel“ jau kurį laiką kuria naują ypač mažos kainos platformą. „Intel“ su ja taikosi į ypač mažas pajamas turinčius vartotojus. Galime priminti ir tai, kad šiais metais „Intel“ kalbėjo su „IDF Taiwan“, tačiau jokios realios informacijos nebuvo iki dabar. Tinklapis „HKEPC“ nurodė kai kurią informaciją apie artėjančių platformą ir pasakė jos pavadinimą – tai „Shelton“.

Intel planuose naudoti nuosavą 945GC lustą artimiausioje ateityje, tačiau atrodo, kad pirmiausia bus naudojamas SIS671 lustas. Taip pat sakoma, kad į ši platforma bus su 45nm „Diamondville“ procesoriais. Procesorius turėtų būti jau kartu su pagrindine plokšte, taip sumažinant jo kainą, tačiau tai nutraukia bet kokias galimybes atnaujinti tokią sistemą.

Sistema taip pat palaikys IDE ir SATA diskus, bei turės šešias USB jungtis. Taip pat net neabejojama, kad šios jungtys bus skirtos 2 ar 4GB Intel „flash“ diskams. „Flash“ diskai, matyt, bus čia, nes jie pigesni nei daugelis mažos talpos kietųjų diskų, taip pat turi didesnę gyvenimo trukmę, ypač daugelyje aplinkos sąlygų.

„Shelton“ platforma bus aušinama pasyviai, kaip ir visos kitos ypač mažos kainos platformos. Ji turėtų pasirodyti tiek nešiojamiems, tiek ir staliniams kompiuteriams, tačiau neankščiau nei trečiasis 2008 ketvirtis. Tokios sistemos su "Shelton" turėtų kainuoti vieną ar keletą šimtų JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.