„Sony“ ruošia plonųjų OLED monitorių gamybą

Labai plonų ir gali būti net lanksčių monitorių era prasidėjo. Apie OLED ekranus buvo kalbama jau daug metų kaip apie galimą pakaitą kitoms plokščiaekranių monitorių technologijoms, bet kartu su OLED monitorių gamybos pradžia „Sony“ oficialiai skelbia OLED revoliucijos pradžią. Viena iš OLED naujovių apie kurią kalba gamintojai tai galimybė „atspausdinti“ OLED ant lanksčių paviršių.

Pirmieji modeliai atidarant naują ekranų kategoriją bus brangūs ir mažų įstrižainių. Pavyzdinis „Sony“ modelis Japonijoje kainuoja 200000 Jienų (apie 1725 JAV dolerius) ir yra tik 11 inčų įstrižainės. Dar neplanuojama jo gabenti ir pardavinėti kitose šalyse.

Jis bus tik 3mm storio, bet veiks perpus trumpiau nei įprasti LCD ekranai.

„Sony išleido populiarųjį Walkman, PlayStation 3 yra geriausia žaidimų konsolė. Kitas „Sony“ tikslas OLED monitoriai“ sako „Sony“ prezidentas. „Jau 2009m. „Sony“ turėtų pradėti OLED masinę gamybą“

OLED pagamita iš organinių medžiagų kurios švečia taigi kitaip nei LCD ar plazminiai monitoriai jiems nereikia apšvietimo (backlight) tai žymiai sumažina energijos sąnaudas ir leidžia jiems būti lankstiems.

OLED gali būti „išspausdinti“ ant įvairių paviršių (taipogi ir lanksčių) kas skatina stebėtojus mąstyti apie drabužių su „įspausdintais“ video ekranais galimybę

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.