„Acer“ atsilaikė nuo „Intel“ įkalbinėjimų ir greitosios „Thunderbolt“ sąsajos nebenaudos

Vienas iš svarbesnių asmeninių kompiuterių gamintojų „Acer“ pranešė, jog jo naujosios sistemos nebeturės „Intel“ sąsajos „Thunderbolt“. Kompanija mano, jog viskam  pakanka USB 3.0 sąsajos, su kuria yra suderinti daugelis įrenginių.

 

„Acer“ atstovai spaudai sakė, jog su USB 3.0 sąsaja mes net galime įkrauti išmanųjį telefoną, ko su „Thunderbolt“, be specialių priedų, padaryti nėra įmanoma. Nuošalyje neliko ir tai, jog „Thunderbolt“ sąsaja yra be galo brangi, kas visiškai bereikalingai didina sistemų kainas.

Tiesa, „USB 3.0” ir „Thunderbolt“ vadinti tokiomis pat sąsajomis negalima. „Thunderbolt“ sujungia „PCI Express“ ir „DisplayPort“ jungtis į vieną kabelį, o „USB 3.0” tėra naujausia, spartesnė USB versija. Šiuo metu „USB 3.0” siūlo 5Gbps spartą, „Thunderbolt“ net 40Gbps.

Daugeliui vartotojų tiesiog pakanka „USB 3.0” spartos, o patobulinta jos versija žada ir 10Gbps spartą. Populiarėti „Thunderbolt“ nepadės ir tas faktas, jog net patys „Intel“ pripažįsta, kad ši sąsaja skirta tik aukštos, o ne žemos ar vidutinės klasės sistemoms.

Parengta pagal:

TechReport

3 Komentarai

  1. Santechnikas parašė:

    Bičai bent pakoreguokit sakinius pagal save kad bent normaliai skaitytusi,o dabar tiesiog translatoriusm isverte ir nesamone kazkokia gaunasi skaitant

  2. daimonass parašė:

    Pliusas Acer uz gera pavyzdi 🙂

  3. Lixteris parašė:

    Santechnikas>Rašyk į administraciją, kaip savanorį paims tikrai 100%. Taip pat ieškomi nauji autoriai: http://www.technologijos.lt/n/technologijos_informuoja/straipsnis/Ieskome-autoriu?name=S-29535&l=1&poz=1

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.