ADATA planuose DDR5-8400 atmintis

Metų gale turėtume sulaukti DDR5 atminties išleidimo stalinių kompiuterių segmente. Tai turėtų įvykti su „Intel“ „Alder Lake-S“ procesoriais, kurie bus paskirti visiškai naujai „Intel“ platformai. Atminties gamintojai ruošiasi naujam atminties standartui, o ADATA praneša apie tai, kas mūsų laukia.

Baziniai DDR5 moduliai bus DDR5-4800/DDR5-5200, bet sulauksime ir kur kas spartesnės atminties. ADATA planuoja, kad jų top modeliai bus DDR5-8400. Tai tikrai atrodo įspūdingai. Be to, net išaugus duomenų pralaidumui nauja atmintis bus energetiškai efektyvesnė, nes jos veikimui reikės 1,1 V įtampos. Tikėtina, kad greičiausi modeliai naudos didesnę įtampą su XMP profiliais. Su DDR5 taip pat sulauksime 64 GB talpos atminties modulių, ši atmintis pasirinktinai taip pat turės klaidų taisymą (ECC).

6 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    kažkodėl nujaučiu amd 5nm

  2. SarzzeR parašė:

    Kada galim tikėtis sulaukti DDR5?

    • kernelis parašė:

      100% niekas nepasakys, taciau normaliais kiekiais ir kainom sekancios Intel ir AMD platformos su DDR5 bus greiciausiai tik kitais metais. Siu metu gale turetu buti AL isleidimas (ir galbut kazko su DDR5 is AMD, neaisku dar), bet beveik garantuotai bus shortage’as. Pacios atminties nusipirkt bus galima gal ir siais metais, tik kazi ka su ja veiksi 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.