Adobe atsisakys Flash grotuvo mobiliems įrenginiams

Atrodo, jog Apple ir jos įkūrėjas Styvas Jobsas visgi buvo teisūs, kai neįsileido Adobe Flash grotuvo į savo mobiliąją iOS operacinę sistemą. Viskas linksta link to, jog Adobe išvis atsisakys toliau plėtoti Flash grotuvą mobiliems įrenginiams.

Šiandien Adobe savo bloge prašneko apie, atrodo, neįtikėtiną dalyką. Programinės įrangos gamyba užsiimanti kompanija patvirtino apie planus atsisakyti Flash grotuvo plėtojimo mobiliesiems įrenginiams, kaip kad Google Android operacine sistema pagrįstiems.

„Mes daugiau neketiname plėtoti savo Flash grotuvo naršyklės, jog jis kuo geriau veiktų su naujomis išmaniųjų įrenginių konfigūracijomis ir naujomis operacinių sistemų versijomis. Galime sakyti, kad Flash Player 11.1 skirtas Android ir BlackBerry PlayBook bus paskutinis mūsų darbas.”, – savo plėtojimo bloge nurodo kompanija Adobe.

Adobe nutarė taip padaryti, nes visa industrija suka į naują standartą, HTML5, apie kurį Styvas Jobsas vis užsimindavo atsakydamas į klausimus, kodėl gi Apple neturi Adobe Flash grotuvo. Flash technologija išliks mobiliuose įrenginiuose, tačiau tik kaip Adobe AIR dalis.

Nepaisant sensacingo pranešimo, Adobe nežada atsisakyti Flash grotuvo įprastiems asmeniniams kompiuteriams, kuri jis bus ir toliau plėtojamas bei naudojamas. Kompanija ir dar karta pabrėžė, kad nuo šiol daugiau savo dėmesio skirs dar tik įsibėgėjančiam HTML5 standartui.

2 Komentarai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.