„Adobe“ drąstiškai keičia verslo modelį

Grafinių įrankių gigantas „Adobe“ pareiškė, kad „Adobe Photoshop“ ir kiti produktai ateityje bus pasiekiami tik „debesyse“ (angl. cloud). Tai reiškia, kad nebebus instaliacinių laikmenų ar failų, visas programas teks pasiekti internetu per jau veikiantį „Creative Cloud“ servisą.

Kolkas kainos paskelbtos tik Jungtinių Valstijų gyventojams — $49,99 mėnesiui suteiks privilegiją naudotis populiariausiais „Adobe“ įrankiais: „Adobe Photoshop“, „Illustrator“, „Acrobat“ ir kaikuriais kitais. Kad gauti pilną programų paketą, teks pakloti $79,99 per mėnesį. Plačiau apie planus ir siūlomus produktus galite sužinoti „Creative Cloud“ sistemoje.

Paskutinis įprastinio formato produktas bus CS6 paketas, ateityje, kompanija ruošiasi jį palaikyti ir naujinti, tačiau naujų tokio formato versijų neplanuoja. Kompanija išvardino galybę naujos sistemos pliusų, tarp jų ir kelio piratavimui užkirtimą.

Adobe užsitarnavo pasaulio pasitikėjimą, kaip kokybiškų ir itin galingų dizaino įrankių kūrėja, tačiau prie šios sėkmės natūraliai prisidėjo ir piratavimas. Žmogus, užsimanęs įklijuoti savo galvą ant garsenybės kūno dažniausiai susiduria su „Photoshop“, po kelių metų toks vartotojas atradęs savo „foto meistro“ talentą išeina legaliai dirbti į dizaino įmonę kuri legaliai perka „Adobe“ produktus. Kas bus, jei vartotojas pirmą kartą susidurs, tarkim, su nemokama alternatyva „GIMP“? Galima tik spėlioti. Bus išties įdomu pažiūrėti kaip pakryps „Adobe“ akcijų kreivė per ateinančius metus.

3 Komentarai

  1. tomaxsas parašė:

    tas cloud dar minimum 5 metai nebus, kadangi reikia žiauriai greito interneto, ir didelių skaičiavimo pajėgumų

  2. donaciuxx parašė:

    adobe siausiasi per daug pastaruoju metu. tikriausiai labai mazai uzdirba, kad taip agresyviai elgiasi 😀

  3. Maariux parašė:

    2012 apyvarta 4+ mlrd
    Pelnas 832mln.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Systems
    Nesakyciau, kad biednai gyvena

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.