„Adobe Flash“ per dvi savaites „krito“ tris kartus

Vos per dvi savaites „Adobe Flash“ saugumas buvo sutrikdytas tris kartus. „Team Hack“ programišiams nugvelbus sunkiasvorių duomenų archyvą ir atradus mažiausiai tris saugumo spragas, kurių pagalba „Adobe“ rinko informaciją apie savo klientus, programinės įrangos leidėja karštligiškai siekia užkirsti kelią dar vienam sutrikdymui.

Sekdama susidariusą situaciją „Firefox“ naršyklę sukūrusi „Mozilla“ nusprendė įtraukti „Adobe Flash“ platformą į juodąjį sąrašą, taip neleidžiant naršyklei dirbti išvien su įskiepiu, nebent vartotojas rankiniu būdu pašalina bloką.  Už socialinio tinklo „Facebook“ saugumą atsakingas vadovas Alex Stamos net spėjo šią sitauciją pavadinti „Flash“ gyvavimo pabaiga. „Pats laikas „Adobe“ kompanijai paskelbti, kad „Flash“ išeina pensijon“, – pareiškė Alex Stamos.

Vakar „Adobe“ išleido dar vieną „Adobe“ įskiepį (versija 18.0.0.203), kuri turėtų vėl leisti netrukdomai darbuotis „Firefox“ naršyklei su „Adobe Flash“.

18 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Buvau pasirinkęs, kad blokuotų, bet atsinaujinus iki 18.0.0.209 versijos, vėl viskas veikia, tik nežinia ar saugu?

  2. IFeelYou parašė:

    Stevas Jobsas jau 2010 sakė kad flash yra absoliutus šūdas, tas ir paaiškėjo 🙂

  3. ZeroFM parašė:

    na bet nekažką kai užėjęs į ***** svetainę nichują nerodo video 😀 .

  4. daimonass parašė:

    Taip Flash Playris turi kruva kritiniu klaidu. Nu ir ka? Yra geresniu alternatyvu ? Ne.. Bent jau as nezinau. Kai tinklapiu kurejai prades tas kitas "alternatyvas" naudoti, tada ir atsisakysiu Flas’o. O siuo momentu, tiesiog ignoruoti sita skandala… Kuris neuzilgo bus pamirstas.

  5. Katonas parašė:

    Gerai pasakyta, nelabai yra alternatyvų, tai kas mums belieka.

  6. GK parašė:

    o Java? kiek naudojau daugybe metu niekada neluzo,viskas buvo aukstumoje.
    flash playeris mazdaug 10kartu i diena luzta,sudo gabalas.

  7. Atavar parašė:

    Flasho alternatyva yra html5. Greiciau, saugiau, stabiliau… taciau tinklapiu kurejai tiesiog tingi perdarinet tai "kas ir taip veikia".

  8. Katonas parašė:

    Bet tai ir yra esmė, kad kol kiti nenaudos to HTML5 tai ir mes pririšti prie flash

  9. Atavar parašė:

    Kreivas poziuris. Kol spjaunant i sauguma bei kitas bedas, flashas ir toliau naudojamas virkaujant "o kas mums belieka", tol tie puslapiai ir neturi jokios paskatos atsinaujinti.
    Pradetu zmones masiskai atsisakyti flasho, drastiskai kristu lankomumas ir jau po 1-2 men manau laabai didele dalis flashiniu puslapiu labai pragmatiskai paskaiciuotu jog neapsimoka tempti gumos, reikia pereiti ant html5. Arba prarasi lankytojus.

  10. daimonass parašė:

    Deja taip niekada nebus, jai ir sumazes tai nedaugiau kaip 1% lankomumas, kurio niekas nepastebes.. Nejaugi manai kad paprasti zmones kurie nesidomi techonologijomis ka nors speceliai atjungines ? Zinoma kad ne.. Kol patys tinklapiai nesikeis, tol ir mes nesikeisim, nors tai ir blogoji pase, bet nieko nepadarysi, toks jau tas uzburtas ratas.

  11. Katonas parašė:

    Na gerai, mes sugebėsim išjungt/įsijungt ką reikia, o didžioji dalis vartotoju tik mokantys kompą įsijungti, ką jie gali padaryti? Jiems bele veikia.

  12. allieduser parašė:

    Pritariu katonui 🙂

  13. Deft parašė:

    Kuo daugiau vartotoju toj pacioj platforomoj, tuo daugiau ir skyliu surandama, neisimtis manau butu ir html5

  14. Atavar parašė:

    Zmogus labai isradinga butybe kai reikia pasiteisint kodel jis kazko nedaro 🙂

  15. vacoum parašė:

    geras daitkas tas flashas, tik nesaugus 🙂

  16. procc parašė:

    Deft labai teisingai pasake. Jei dauguma zmoniu naudos kokiatai programa, spragu toje programoje bus taipogi randama daugiausiai. Pvz isnyktu flash, atsirastu kazkokia kita populiari programa, beabejones isrysketu tona spragu, ir vel ivairus pusprociai galetu giedot kokia ta programa yra "sudas".

  17. vacoum parašė:

    visa beda, kad flashas priklauso ne applui, priklausytu applui ar microsoftui, tai per visus galus butu giriamas, o apie dauguma spragu nutylima.

    html 5 dar toli iki flasho.

    Pliusas tas, kad html5 yra narsykles opdorojamas, kaip ir gerai optimizuotas turetu buti.

    Tik kai n narsykliu, ar pletojantis ir besivystant html 5 nebus ,kad ant vienos narsykles veiks vienaip, ant kitos kitaip ir programeriams reikes rasyti papildoma koda kiekvienai narsyklei atskirai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.