Adobe gali susidurti su įsilaužėlių keliamomis grėsmėmis

Internete technikos entuziastai bei analitikai spėja, jog šiais, 2010-taisiais metais vis daugiau kenkėjiškų programų bus kuriama Adobe produktas, tuo tarpu įsilaužėliai kiek „atvės“ Microsoft atžvilgiu.

McAfee, saugumo įrankių gamintojas, teigia, kad Microsoft šiais metais neturėtų tapti didžiausiu taikiniu tarp interneto nusikaltėlių. Kompanija mano, jog įsilaužėlių dėmesį patrauks vis dar pilnai neišnaudota programinė įranga – tai Adobe produktai Reader bei Flash.

Šią tendenciją teko pastebėti ir praėjusiais metais, kai interneto nusikaltėliai pradėjo elektroniniu paštu siuntinėti užkrėstus PDF failus ar bandė pasinaudoti Adobe Flash trūkumais. Ekspertai taip pat pažymi, kad ir toliau kenkėjiškas programas ir kitą medžiagą bus bandoma brukti pasinaudojant socialiniais tinklais, tokiais kaip Facebook ar Twitter. Tiesiog patariama likti atsargiems.

3 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Jau gan senai istryniau ta griozdena adobe reader ir pakeiciau puikia alternatyva \"Foxit reader\". Is ties paprasta ir lengva programa neapkraunanti pc taip kaip adobe ir jokiu kvailu \"update\".

  2. wylx parašė:

    O ar adobe flash player galima i ka nors pakeisti ar ne,gal kas zinot?

  3. Fostil parašė:

    Deja sito jau nepakeisi niekom, bet flash playeris dar dzin, kolkas nelabai girdejau apie ju specifinius virusus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.