„AGON“ sakmė: nuo pirmos kovos riksmo iki kito žaidimo plano

Amsterdamas, 2017 m. lapkričio 28 d. – AOC, lyderiaujantis monitorių prekės ženklas kompiuterinių žaidimų rinkoje, savo pirmąjį aukščiausios klasės „AGON“ serijos žaidimų monitorių išleido 2016 m. Nuo tada praėjo geri metai su puse ir „AGON“ monitoriai tik stiprėjo ir gerėjo. Šie monitoriai tapo ne tik perkamiausi, bet jie susilaukė teigiamų apžvalgininkų įvertinimų visoje Europoje, pakartotinai laimėdami apdovanojimus ir „Geriausio žaidimų monitoriaus“ titulus. Ir dar daugiau: neseniai Kelne įvykusioje parodoje „gamescom 17“ AOC paskelbė apie būsimus naujausius „AGON“ monitorių šeimos narius – „AGON³“ seriją su itin sparčiu, tik 0.5 ms, reakcijos laiku ir taip pat pačias naujausias technologijas, kaip HDR.

 

„AGON“

„AGON“, kilęs iš senovės graikų kalbos, reiškia varžybas, susidūrimus ir antagonizmą. Tai drąsus vardas, padėjęs konkurencinius kovos pamatus šiai, ypač kompiuterinių žaidimų žaidėjams skirtai, monitorių serijai. „AGON“ serija užsitarnavo atsitiktinių ir rungtyniaujančių žaidėjų meilę ir susižavėjimą dėl savo aukščiausios kokybės funkcijų, inovatyvių technologijų ir patrauklių kainų. Turėdami plokščius ar lenktus ekranus, kurių įstrižainės dydis yra nuo 24 iki 35 colių su aukštu atsinaujinimo dažniu, „AGON“ monitoriai išsikovojo vietas ant daugelio žaidėjų stalų, nepriklausomai nuo jų grafikos procesoriaus pasirinkimo.

AOC turi tinkamą „AGON“ modelį kiekvienam žaidėjui

 

„AGON“  – pradžios veiksmai

AOC pirmą kartą apie „AGON“ aukščiausios klasės kompiuterinių žaidimų monitorių seriją paskelbė 2016 m. kovą, debiutuodama su „AG271QX“ monitoriumi. Šis laikui atsaprus 27 colių įstrižainės modelis turi sparčią 1440p raiškos TN panelę papildomoms detalėms atvaizduoti, taip pat 144 Hz atsinaujinimo dažnį, 1 ms atsako laiką ir „FreeSync“ palaikymą, kad būtų užtikrinta sklandi, laisva žaidimo eiga be jokio trūkčiojimo ar vaizdo plyšinėjimo. „AG271QX“ monitorius sparčiai susišlavė apdovanojimus, jo panašiai išpuoselėtas pusbrolis su G-SYNC ir 24 colių įstrižaine lentynas pasiekė šiek tiek vėliau 2016 m.

 

Tada 2017 m. sausį, pasirodė modelis, kurio itin laukė rungtyniaujantys FPS (Pirmojo asmens šaudyklių) žaidėjai – „AOC AG251FZ“. Naudodamas sparčiausią rinkoje panelę, šis monitorius turi 240 Hz atsinaujinimo dažnį, kuris panaikina judesio susiliejimą ir užtikrina sklandžiausią judėjimą spartaus tempo žaidimuose, su minimalia įvesties delsa. „AG251FZ“ buvo daugelio e-sporto žaidėjų pasirinkimu, įskaitant „Team Liquid“ bendruomenę, ir pakėlė rungtyniavimo žaidimų monitorių kartelę, o taip pat nesuskaičiuojamą daugybę kartų užėmė e-sporto renginių scenas. Turėdamas „FreeSync“ palaikymą, 1 ms atsako laiką ir „Full HD“ raiškos TN panelę, „AG251FZ“ suteikia kovoje pageidaujamo konkurencingumo. Ir po jo triuškinančio pasisekimo, AOC 2017 m. rugpjūtį išleido „G-SYNC“ variantą – „AG251FG“.

 

Pirmaujantis

Nuo 2016 m. žiemos, mes mėgavomės virtualiais pasauliais kaip niekada priartintais prie realybės, dėka lenktų itin plačių „AGON“ modelių – „AG352UCG“ ir „AG352QCX“. Dėl 35 colių įstrižainės ir 2000 mm išlinkio spindulio, jie suteikia mums tikrą pramogą. Monitorių VA panelės gali pasigirti 21:9 kraštinių santykiu, 2000:1 kontrastu ir „G-SYNC“ ar „FreeSync“, kad vaizdas netrūkčiotų ir neplyšinėtų. Vėliau lenktų modelių asortimentas buvo išplėstas su pažįstamais 16:9 kraštinių santykio modeliais – „AG322QCX“ (32 colių įstrižainė, 1440p raiška) ir „AG272FCX“ (27 colių įstrižainė, 1080p raiška). Šie stilingi monitoriai, turintys trijose pusėse berėmį dizainą gali pasigirti net gi mažesniu išlinkio 1800mm spinduliu, užtikrinančiu tikrą pasinėrimą ir žaidimo eigą be trūkčiojimų dėka „FreeSync“ palaikymo.

 

Visi „AGON“ modeliai turi reguliuojamus ergonomiškus stovus, skirtingus žaidimo režimus, stereo garsiakalbius, „Shadow Control“ ir „Low Input Lag“ režimus, „Flicker-Free“ ir „Low Blue Light“ technologijas, akių įtampai ir nuovargiui sumažinti.

Geriausias veikimas jūsų žaidimui

 

Kol kas turėdamas 11 modelių ir daug būsimų naujovių ateityje, AOC iš tiesų įsitvirtino kaip vienas įtakingiausių vardų kompiuterinių žaidimų sektoriuje.  Iki šios dienos buvo išspausdinta daugiau nei 480 „AGON“ monitorių apžvalgų visoje Europoje.

 

E-sporto plėtrai

„AGON“ monitoriai tarnavo daugiau nei 80 aukščiausio lygio e-sporto renginių, tame tarpe „DreamHack“, „Intel Extreme Masters“, „Dotapit“, ir „Insomnia“. Juos naudoja profesionalai ir aistruoliai visose e-sporto spektro šakose – ar tai spartaus tempo MOBA internetinės kovų arenos ar FPS pirmojo asmens šaudyklės, lenktynių simuliacijos, ar kovos žaidimai, – nes tai užtikrina geriausią veikimą, suteikiant žaidėjams konkurencingumo.

 

Ateities planai

„gamescom 2017“ metu AOC paskelbė apie naujausius „AGON³“ monitorius su itin aukšta raiška, 144 Hz ir didesniu atsinaujinimo dažniu ir HDR (Aukšto dinaminio diapazono) palaikymu, o taip pat monitorius su itin sparčiu, tik 0.5 ms, atsako laiku. HDR suteikia išskirtinį ryškumą ir atkuria kontrastingas spalvas. Greičiausi monitoriai su 0.5 ms atsako laiku leidžia žaidėjams išlaikyti pagreitį, kuomet kiekviena milisekundės dalis yra svarbi, suteikiant galimybę nepraleisti jokios detalės, kuri galėtų sukliudyti sėkmei.

 

Kaip vienas žaibiško greičio modelių tik su 0.5 ms atsako laiku, „AG273QCX“ turės 27 colių įstrižainės išlenktą 144 Hz dažnio TN panelę, kuri galės pasigirti QHD (1440p) raiška ir AMD „FreeSync2“ su HDR. Dėl plačios spalvų gamos palaikymo technologijos, šis modelis turės vieną spalvas geriausiai atkuriančių TN panelių. Jo brolis, „AG273QCG“, su įmontuotu „G-SYNC“ moduliu, turės panašias specifikacijas, nors be HDR, bet už tai galės pasigirti aukštesniu 165 Hz atsinaujinimo dažniu ir „G-SYNC“ palaikymu vietoje „FreeSync2“ su HDR.

 

Su šiais būsimais „AGON³“ modeliais, kurie į prekybą bus paleisti 2018 m., AOC ir vėl įgyvendina savo principą žaidėjus aprūpinti naujausiomis inovatyviomis technologijomis, eliminuojančiomis išorinius faktorius, kurie stabdo žaidėjus ir leidžiančiomis tikriems talentams sužibėti.

3 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    AOC lyderiauja žaidimų monitoriuose? 😀

  2. mafo parašė:

    Tai dabar jau reiks po 4 monitorius pirktis, nes visiems žanrams 1 monitorius nebetiks… :/ Laikau tai perdėtu šizofrenišku marketingu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.