Agresyvi Intel Thunderbolt sąsajos plėtra – jau 2012 pavasarį

Daugiausiai lustų pagaminantys Intel savo partneriams industrijoje pranešė, jog agresyvi giganto plėtojamos Thunderbolt technologijos plėtra prasidės kitų metų pavasario pradžioje, kaip tik tuo metu, kai bus pristatyti trečiosios kartos Core procesoriai.

Nesunku suprasti, jog trečiosios kartos Intel Core procesoriai reiškia naujų pagrindinių plokščių bangą, kurios, pagal Intel planus, pasižymės sparčiąja Intel Thunderbolt sąsaja. Ši, net 10 Gbps pralaida pasižyminti sąsaja šiuo metu randama tik Apple nešiojamuosiuose.

Tiesa, pagal dabartinius planus ne visos kompanijos žada Intel Thunderbolt diegti į savo naujos kartos pagrindines plokštes. Štai Asus žada naują technologiją tik savo aukštos klasės nešiojamuosiuose, o Gigabyte Intel Thunderbolt mato pagrindinėse plokštėse.

Kad ir kokie Intel norai bebūtų, iškyla problemų. Pirmoji problema yra kontroleris, kurio kaina šiuo metu viršija 20 JAV dolerių atžymą, antroji įrenginių nesuderinamumas, o trečioji – labai didelis USB 3.0 sąsajos paplitimas, kurios spartos užtenka daugeliui vartotojų.

2 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Thunderbolt bus kaip ir FireWire.. Mirs po kurio laiko..

  2. Kestas28 parašė:

    jo, pritariu fireware mires.su usb paprasčiau viskas, nes suderinamos visų versijų jungtys

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.