Aiškėja, kodėl buvo atidėtas „Ryzen 9 3950X“ procesorių išleidimas

AMD praėjusią savaitę atidėjo „Ryzen 9 3950X“ procesorių išleidimą iki lapkričio. Praėjusią savaitę išgirdome, kad TSMC nebesuspėja gaminti 7 nm lustų, o būtent tokie lustai ir turi būti „Ryzen 9 3950X“ procesoriuose. Nemažai žmonių pagalvojo, kad būtent dėl to ir atidedamas „Ryzen 9 3950X“ išleidimas.

„Digitimes“ praneša, kad jų šaltiniai įvardija visai kitą priežastį. AMD atideda „Ryzen 9 3950X“ išleidimą todėl, kad nepasiekiamas reikiamas dažnis, o ne dėl to, kad nespėjama prigaminti pakankamo kiekio „Zen 2“ lustų. AMD papildomą laiką išnaudos kiek pakeisti dizainą, kad jų 16 branduolių procesorius pasiektų užsibrėžtą dažnį. Kokie dizaino pakeitimai laukia „Digitimes“ nepraneša.

„Ryzen 9 3950X“ turi 16 branduolių. Bazinis procesoriaus dažnis yra 3.5 GHz, o turbo režime gali pakilti iki 4.7 GHz. Tai yra didžiausias turbo dažnis iš visų „Ryzen 3000“ procesorių.

5 Komentarai

  1. Strelok (((homofobas vatnikas))) parašė:

    Gal kažkas gali paaiškinti, kodėl pas 3rd gen ryzen kuo daugiau branduolių, tuo didesnis taktinis dažnis procesoriaus (ant popieriaus). Čia realiai marketingas, kad žmonės pirktų brangesnius CPU, nes dažniausiai būna priešingai su multi core cpu’s.

  2. svabas parašė:

    taigi jie ten dar kažką gyrėsi, kad jau prie Zen 4 dirba, nes Zen 3 jau gatavas gamybai. Man tik neaišku, kodėl jie prie to Zen pavadinimo prilipo kelias kartas į priekį, toks marketingas gali suponuot nuomonę, kad nebus jokių pamatinių pakeitimų architektūroj

    • Strelok (((homofobas vatnikas))) parašė:

      Nes Zen reiškia Ry’zen. Atvirai pasakius tikrai prie progreso AMD negalima prikibti, lyginant pagal kainą ir kokybę tai analogų rinkoje nėra jiems. Geriausias sugrįžimas į rinką kada nors matytas mano.

    • adex parašė:

      Paziurek zen–>zen2 progresa ir pagalvok ar tu pamatiniu taip labai reikia. O del gyrimosi tai gal pasiziurek senus intelio nm roadmapus. Na o zen3 baigtas bet masine gamyba neprasideda pirstais spragtelejus ar ,,man panorejus lydekai paliepus“ ar kaip ten toje pasakoje buvo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.