„Alder Lake P/M“ mobilių procesorių energijos limitai aptikti „Coreboot“ atnaujinime

„Coreboot“ kernelio atnaujinime pastebėti būsimų „Alder Lake P/M“ mobilių procesorių energijos suvartojimo limitai. Prie įprastų PL1 ir PL2 limitų taip pat yra PL4 limitas, kuris nurodo visiškai maksimalų lusto energijos sunaudojimą. PL4 limitas yra pasiekiamas tik labai trumpą laiką ir turi tęstis ne ilgiau nei 10 ms. Remiantis šiuo limitu nešiojamam kompiuteriui parenkamas įkroviklis ir baterija.

Nauji duomenys pateikia iš viso keturių „Alder Lake“ procesorių konfigūracijų energijos suvartojimą. Pirmasis skaičius nusako didžiųjų branduolių kiekį, antrasis mažųjų branduolių kiekį, o trečiasis grafikos lygį. Reikia paminėti, kad „Alder Lake“ mobilūs procesoriai bus suskirstyti į tris segmentus: „M“, „P“, ir „S“. Šie segmentai dar bus suskirstyti į šešias energijos suvartojimo grupes.

  • „Alder Lake-P“ (2+8+2)
  • „Alder Lake-P“ (4+8+2)
  • „Alder Lake-P“ (6+8+2)
  • „Alder Lake-M“ (2+8+2)

Pateiktuose duomenyse matome „Alder Lake-M“ ir „Alder Lake-P“ procesorius. „Alder Lake-M“ su 2+8+2 konfigūracija turės oficialų 9 W TDP, esant turbo režimui energijos sąnaudos kils iki 30 W, o maksimalus PL4 limitas yra 68 W. „Alder Lake-P“ procesorius su ta pačia konfigūracija turės 15 W TDP reitingą, turbo režimu energijos sąnaudos sieks iki 55 W, o PL4 limitas yra 123 W. Kitus energijos limitus galite panagrinėti lentelėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.