AM4 B550 pagrindinės plokštės turėtų kainuoti panašiai kaip pirmtakai

AMD visai neseniai patvirtino, kad AM4 B550 pagrindinės plokštės bus oficialiai išleidžiamos birželio 16 dieną. Kol kas AMD partneriai nekomentavo, kokios bus kainos, bet pirminiai gandai nuteikia maloniai.

Vienas Australijos mažmenininkas nutekino kelių ASUS B550 pagrindinių plokščių kainas. „ASUS ROG Strix B550-F Gaming“ turėtų kainuoti 262,90 AUD, o tai yra maždaug 167 USD arba 154 € su visais mokesčiais. Kiek keista, kad „TUF B550-Plus Gaming“ ir „Prime B550M-A“ pagrindinės plokštės irgi turi tą pačią kainą. Tai galima paaiškinti tik išankstinėmis kainomis, todėl šį gandą reikia vertinti atsargiai. Suprantama, AMD negali labai padidinti B550 plokščių kainų, nes tada jos konkuruos su X570 serija.

Iš B550 pagrindinių plokščių tikimasi PCIe 4.0 palaikymo pagrindinėje PCIe x16 ir vienoje M.2 jungtyse (tam reikės „Ryzen 3000“ serijos procesoriaus). Šios pagrindinės plokštės, kaip ir pirmtakai, turėtų leisti spartinti procesorius bei DDR4 atmintį. Pats B550 mikroschemų rinkinys turėtų gauti tik PCIe 3.0 protokolą, dėl to TDP bus daug mažesnis. Tai leis atsisakyti aktyvaus mikroschemų rinkinio aušinimo.

3 Komentarai

  1. Frantisekas parašė:

    Jeigu tokios kainos bus, tai niekas ju nepirks, kas gali noret permoket 50eu uz pcie4. Nebent jei planuoja palikt sita linija sekancios kartos kaip padare sikarta su 5 serija.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Zen 3 dar turi būti ant AM4. Pirminiai, gandai, kad juos ir B450 palaikys. RX 5700 kažkiek minimalaii turi daugiau spartos nuo PCIe 4.0, bet ar verta kitas klausimas. Dar neaišku, kaip Ampere reaguos į PCIe 4.0, bet kažkaip nesitikiu, kad bus didelis skirtumas.

    • kernelis parašė:

      Niekas neaisku be galutiniu kainu. Tokia kaip strix b450 f dabar kainuoja ~130EUR, tai skirtumas ne 50, o 20 butu. Plius kainos visoms cia vienodos, kas labiau panasu i placeholderi ir tiek.

      PCIE4.0 mano galva vertas tik del SSD kolkas. Taip pat neatmesciau galimybes, kad next-gen zaidimams greitas SSD gali buti gan svarbus dalykas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.