AM4 platforma vėliau gali nebepalaikyti „Bristol Ridge“ procesorių

AMD labai daug kalba apie AM4 platformos ilgaamžiškumą ir žada įvairių naujų procesorių palaikymą iki maždaug 2020 metų. AMD žada, bet jų partneriai nėra įsipareigoję tai padaryti, ypač kai tam reikia papildomų lėšų. Aiškėja, kad norint palaikyti daug įvairių procesorių reikia talpesnių BIOS mikroschemų procesorių mikrokodams laikyti. Dabar naudojami 16 MB talpos lustai, bet norint palaikyti dar daugiau procesorių tektų naudoti 32 MB BIOS mikroschemas, kas gamintojams kainuotų 3-4 USD už vieną talpesnį lustą. Galutinė pagrindinės plokštės kaina nuo to galėtų padidėti kiek daugiau, nes visa tiekimo grandinė užsideda savo maržą, dar prisideda ir mokesčiai. Nepamirškime, kad nemažai pagrindinių plokščių naudoja dvigubus BIOS.

Šiuo metu AM4 pagrindinės plokštės palaiko keturias platformas: „Ryzen 2000“, „Ryzen 2000G“ (APU), „Ryzen 1000“ ir „Bristol Ridge“. Gamintojai, nenorėdami pirkti didesnių BIOS mikroschemų, svarsto pašalinti „Bristol Ridge“ procesorių palaikymą. Tai tie procesoriai, kurie pasirodė dar prieš „Ryzen“. Jų nebepalaikymas su naujomis pagrindinėmis plokštėmis nuliūdins minimalų žmonių kiekį, nes tokį procesorių pirkti dabar nėra visiškai jokio tikslo.

Pagrindinių plokščių gamintojai gali nueiti ir kitu keliu. Jie gali pasiūlyti atskirus BIOS, kurie bus skirti „Bristol Ridge“ procesoriams. Atrodo, kad papildomi 3-4 USD už talpesnę BIOS mikroschemą nėra daug, bet kai parduodama milijonai pagrindinių plokščių suma susidaro tikrai apčiuopiama. Kaip ši situacija bus išspręsta pamatysime ateityje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.