AM4 platformoje gausime 16 branduolių

Pirmą kartą išgirdus apie AMD planus AM4 platformoje pasiūlyti 16 branduolių procesorius daugelis į tai žvelgė skeptiškai, bet informacijos apie tai vis daugėja ir daugėja. Pirma apie 16 branduolių „Zen 2“ procesorius prakalbo „AdoredTV“, po to buvo dar keletas gandų, o dabar apie tokį procesorių prakalbo APISAK, kurio įrašai dažniausiai pasitvirtina.

APISAK iš kažkur gavo inžinerinį 16 branduolių „Zen 2“ procesoriaus pavyzdį, kuris turi 3.3 bazinį ir 4.2 GHz Turbo dažnį. Tai yra daug mažesnis dažnis lyginant su tuo, apie kurį mums seniau pranešė „AdoredTV“, bet kadangi tai inžinerinis pavyzdys išleidimo metu dažnis turėtų būti didesnis. AMD 16 branduolių išgauna naudodami du „Zen 2“ branduolių lustus ir trečią lustą su jungtimis bei atminties valdikliu. Pagal senesnę informaciją, 16-os branduolių „Ryzen 3000“ turės 125 ar net 135 W TDP, tad jų palaikymas senesnėse pagrindinėse plokštėse yra abejotinas dėl maitinimo grandinių galimybių.

AMD „Ryzen 3000“ procesorius turi atskleisti „Computex“ parodos metu, o realus išleidimas įvyks kiek vėliau. Galbūt liepos mėnesį.

3 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    AMD nesnaudzia 🙂

  2. AqTrap parašė:

    O dar prisimenu kai Intel I3 procesoriai turėjo 2 branduolius, I7 – 4, o visi turintys daugiau nei 6 kainuodavo kosmosą. Pagalvojus taip stipriai viskas pasikeitė. Iš tikrųjų čia buvo milžiniškas šuolis ir su kiekvienais metais AMD vis stebina. Ypač su Zen2. Sėkmės Inteliui be klijų gaminti chipus ir konkuruoti su AMD.

  3. SoTOP parašė:

    Pirma apie 16 branduolių „Zen 2“ procesorius prakalbo „AdoredTV“ – jau pasirodžius Zen buvo spekuliuojama, kad Zen2 gali turėti 12-16 branduolių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.