AMD 600 serijos pagrindinės plokštės palaikys USB 4.0

Pranešama, kad AMD planuoja 600 serijos pagrindines plokštes išleisti 2020 metų gale. Tai jau ne pirmą kartą girdima informacija, tad ji gali būti visai tiksli. Su naujomis 600 serijos pagrindinėmis plokštėmis turėtume gauti USB 4.0 palaikymą. Suprantama, pagrindinės plokštės turės ir senesnės kartos USB jungčių. Šios naujos 600 serijos pagrindinės plokštės bus sukurtos „Zen 3“ architektūros procesoriams ir, tikriausiai, bus paskutinės AM4 platformai.

Gali nutikti ir taip, kad pirma bus išleidžiamos X670 pagrindinės plokštės, o „Zen 3“ architektūros procesoriai kiek vėliau. Tarkime, „Ryzen 4000“ serijos procesorių išleidimas galėtų įvykti 2021 metų pradžioje, CES parodos metu. Žinoma, dabar tai tik spekuliacijos ir kaip nutiks iš tikro, tikriausiai, nežino net patys AMD.

Kaip minėjome, 600 serijos pagrindinės plokštės turėtų būti paskutinis AM4 platformos atnaujinimo ciklas. Po to turėtume sulaukti pagrindinių plokščių su PCIe 5.0 ir DDR5 atmintimi, tad tai būtų puiki proga pradėti naują keletą metų gyvuosiančia platformą – AM5.

2 Komentarai

  1. EscO parašė:

    prie AM5 tiktų dar 5nm litografija, bet tikriausiai naujo tech-proceso negausim dar kokius 4-5 metus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.