AMD apgalvotai E3 parodos testuose leido atrodyti i9-9900K procesoriui geriau

Greičiausiai ne visi spėjo pamatyti E3 parodoje AMD kompanijos skaidrę, kurioje buvo lyginama „Core i9-9900K“ ir „Ryzen 9 3900X“ procesorių sparta žaidžiant 1080p raiškoje. Nors AMD dažnai priskiriama etiketė tokios kompanijos, kuri pasirenka sau palankius scenarijus, pavyzdžiui, kad ir tuos pačius žaidimus, šįkart paaiškėjo, kad viskas vyko atvirkščiai.

Pirma, AMD testavo LGA1151 platformos flagmaną i9-9900K nenaudojant saugumo pataisymų (nei programinės įrangos, nei programinio kodo lygmenyse), kurių įdiegimas mažina sistemos spartą. Tai leidžia „Intel“ sistemai dirbti našiau ją lyginant su visus saugumo reikalavimus atitinkančia identiška sistema. Antra, buvo naudojama ne pati naujausia „Windows 10“ versija. Gegužės (angl. May) atnaujinimas turi „Ryzen“ procesoriams optimizuotą planavimo mechanizmą (angl. scheduler). Kadangi šis atnaunijimas nebuvo prieinamas plačiajai masei, AMD nusprendė naudoti senesnę „Windows 10“ versiją ir taip galimai negauti papildomos spartos.

Nepaisant šių niuansų, 12-os branduolių „Ryzen 9 3900X“ liko konkurencingas i9-9900K procesoriui, pastebimiau nusileidžiant varžovui tik „Devil May Cry 5“ ir „Overwatch“ žaidimuose. Likusiuose šešiuose, įskaitant GTA V, PUBG, „Rocket League“, buvo žengta koja kojon, o CSGO netgi įgytas žymesnis pranašumas.

2 Komentarai

  1. adex parašė:

    Tai ka dabar intel viltis 720p? 😀

  2. Frantisekas parašė:

    Tai aisku, kai turi pranasuma tai geriau ji parodyt per 2 kartus, tai tada akciju birzose buna 2 suoliai vietoj 1 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.