AMD atnaujino „Ryzen“ procesorių aprašymą norėdami paaiškinti „Max Boost“ sąvoką

Pastebėta, kad AMD savaitgalį atnaujino „Ryzen“ procesorių aprašymus savo tinklapyje. Pakeitimai buvo susiję su „Max Boost“ sąvoka. Būtent boost dažnį visi mato produkto aprašyme, o bazinis dažnis ne visada pastebimas. AMD norėdami kuo mažiau sumaišties pridėjo, kad maksimalus boost dažnis yra tik vienam branduoliui veikiant normaliomis sąlygomis. Apkrovus didesnį branduolių kiekį maksimalus dažnis mažėja. Tikėtina, kad kai kurie „Ryzen“ procesorių pirkėjai tikėjosi, kad visi branduoliai veiks maksimaliu boost dažniu, dėl to AMD sulaukė skundų.

Identiška situacija yra ir su „Intel“ procesoriais. Jie turi maksimalų boost dažnį, kuris taikomas tik vienam branduoliui. Apkrovus daugiau branduolių dažnis irgi mažėja.

2 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    Tokie dažnių karpymai ir boost’ai kiekvieno branduolio sukelia problemų, buginasi žaidimai, programos kai kurios nespėja atlikti veiksmų, arba susiskaido veiksmų seka. Nebent tas apkrovimas konkrečiai suprantamas ir konkrečiai yra reaguojama.

  2. Povilas parašė:

    Manau viskas cia normaliai, bet is esmes ryzen 3000 serijos spartint kogero neapsimoka, mazas headroomas, toks ir spartinimas – padaryti visus core kad veiktu 4.2ghz ( pvz ryzen 3600 atveju ) kai single core vistiek veiks 4.2ghz ( nuo temp priklauso ). nu gal galima isspaust butu kokia +100mhz, aukstu temperaturu saskaita, kas visiskai mano nuomone neapsimoka.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.