AMD atskleidė 16 branduolių „Ryzen“ procesorių, išleidimas rugsėjį

Kelias dienas buvo pilna gandų apie AMD 16-os branduolių „Ryzen“ procesorių. Dabar tai oficialu: AMD žada išleisti 16-os branduolių „Ryzen 9 3950X“ procesorių AM4 platformai. Šis procesorius turėtų kovoti su „Core-X“ procesoriais, pavyzdžiui su „Core i9-9960X“, kuris irgi turi 16 branduolių ir 32 gijas.

„Ryzen 9 3950X“ procesorių sudarys trys lustai – čipelės. Du bus branduolių lustai ir vienas visų jungčių ir atminties valdiklio lustas. Įdomu matyti, kad „Ryzen 9 3950X“ turi tokį patį 105 W TDP kaip ir „Ryzen 9 3900X“, nors pastarasis yra tik 12-os branduolių procesorius. Taip yra dėl to, kad 105 W TDP išmatuotas prie bazinių dažnių. „Ryzen 9 3950X“ turės 3.5 GHz bazinį dažnį, o Turbo režime jis galės pakilti iki 4.7 GHz. Taigi, kuo daugiau branduolių turi procesorius, tuo didesnis Turbo dažnis. Tai iš pradžių atrodo nelogiška, bet AMD šiems procesoriams, tikriausiai, atrenka patį geriausią silicį, todė ir matome tokią situaciją. Jau nereikia nei kalbėti, kad procesorius turės prilituotą karščio dangtelį, o tai padės geriau išsklaidyti šilumą, kurios šis procesorius išskirs tikrai nemažai.

Jau dabar duomenų bazėse buvo surasti „Ryzen 9 3950X“ procesoriaus spartos įrašai. Kaip matote, „Ryzen 9 3950X“ koja kojon eina su „Core i9-9960X“ „Cinebench R15“ teste.

AMD žada, kad „Ryzen 9 3950X“ kaina bus 749 USD. Tai atrodo menkniekis, kai „Core i9-9960X“ kaina yra 1699 USD. Šis AMD 16-os branduolių procesorius bus išleidžiamas rugsėjo mėnesį, konkretesnės datos dabar AMD neatskleidžia. Kiti „Ryzen 3000“ procesoriai ir X570 pagrindinės plokštės bus išleidžiamos liepos 7 dieną.

Nors „Ryzen 9 3950X“ ir turės daugiau branduolių, bet PCIe 4.0 linijų kiekis liks nepakitęs, jų gausime 24 iš pačio procesoriaus ir dar 16 iš mikroschemų rinkinio.

7 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Jeigu AMD gali pasiūlyti procesorių dvigubai pigiau už Intel, tai kodėl negali to paties su GPU?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Todėl, kad neina. Ryzen buvo paskutinė AMD kulka, jei ji būtų neiššovosi neaišku, kas būtų nutikę su kompanija. Išnykus gal nebūtų, kažkas būtų nupirkę, bet vis tiek konkuruoti iš vis niekur negalėtų. Grafikos architektūra buvo apleista labai ilgai dėl pinigų trūkumo, tai va turim ką turim. Navi, bent man, neįspūdingai atrodo, net ale atnaujinus architektūrą ir perėjus ant 7 nm. Jaučiu nVidia žvengia į kumštį nuo tokių naujų vaizdo plokščių. Numes kainą po 20-50 USD, ir Navi bus „dead on arrival“.

      • adex parašė:

        As viliuosi jog kazka su infinity fabric suburs del gpu, idomu kaip tas apple vega pro duo pasirodys. Aisku windows aplinkoje tai reikes laukti pora metu kad gauti esmines optimizacijas, ka beje neperseniausiai pagaliau padare win10 update del ccx’u optimizavimo

      • Laimius parašė:

        Šiaip jie gauna neblogas injekcijas iš sony, ms konsolių, apple tai nėra taip tragiška. Problema manau su talentu. Kiek skaičiau lyg ir failino su pirmom plokštėm kur turėjo metų pradžioje. Vega ypač nenusisekė dėl nepritaikymo ddr5, o tik su brangia atmintim.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Ką ten gauna iš konsolių tai tikrai nėra prūdai, marža labai maža, tik gerai, kad kiekiai dideli. Tai tik tos pajamos ir padėjo išsilaikyti pačiu sunkiausiu laikotarpiu. Bet AMD metų metais merdėjo, kiekvienas ketvirtis į minusą tai viskas buvo sutelkta ties Zen, o vaizdo plokštes visai apleido. Jei dabar AMD pradėtų kurti naują GPU architektūrą, tai realų produktą kaži ar po 5 metų pamatytumėme. Šitie dalykai užtrunka.

    • adex parašė:

      Gal tau amd dar ir paciulpti turetu?
      Pasidomek kas sudaro vaizdo ploksciu savikaina ir kas cpu. Suprasi kad ne visada tai fiziskai imanoma, netgi kai amd ispardavineja vegas zemiau savikainos tai zmones vistiek tesugeba tik skustis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.