AMD atskleidė RX 6900XT, RX 6800XT ir RX 6800 vaizdo plokštes

Šiandien vykusiame AMD renginyje buvo atskleistos trys vaizdo plokštės: „Radeon RX 6900XT“, „Radeon RX 6800XT“ ir „Radeon RX 6800“. Būtent tos pačios vaizdo plokštės buvo minimos ir ganduose. RX 6800 serijos vaizdo plokštės bus išleidžiamos lapkričio 18 dieną, tada turėtume išvysti ir apžvalgas, o RX 6900XT parduotuvėse bus galima įsigyti gruodžio 8 dieną.

Panašu, kad AMD su RX 6000 serija nejuokauja ir žada sudaryti rimtą konkurenciją NVIDIA. Jei tikėti AMD skaidrėmis, tai RX 6900XT eina apylygiai su RTX 3090 ir kainuos 999 USD, RX 6800XT 4K raiškoje atkakliai kovoja su RTX 3080, bet 1440p raiškoje jau turi persvarą ir kainuos 649 USD. Tuo tarpu RX 6800 lenkia RTX 2080 Ti apie 18 % ir kainuos 549 USD. Visos trys AMD vaizdo plokštės turės 16 GB atminties buferį. Spartos skaidrės ir specifikacijų lentelė apačioje.

38 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    pas kazka „duchovke“ kaista

  2. RokasS8 parašė:

    rtx 3090 turetojams skaudi amd reprezentacija 😀

  3. BC00 parašė:

    Stipru. Konkurencija tikrai bus. Kartu ir RTX 3000 kainų pataisos 😀

    • neblogai parašė:

      Žiūrint į tai, ką AMD pristatė, ir tai kad žemiau 6800 jie turi vos 40CU Navi22- gali būti, jog 450-500 kainų ruože bus tik nVidia (nebent AMD išleis ką nors dar Navi21 pakarpyto, sakykim 8GB 6800 modelį už $500). Tačiau visur kitur- tikrai taip, nusimato arši kova.

  4. SoTOP parašė:

    Kai pasidarė aišku, kad AMD nebandys padaryti galingesnės už 5700XT kortos su RDNA1, galvojau kad tai turėtų padėti paleisti RDNA2 greičiau už Nvidia 3000, bet taip neįvyko. Todėl dabar „wow“ nebėra, kadangi praktiškai pagal spartą sulyginus su RTX 3000 viskas įkainota. Aišku tokia situacija vis tiek daug geriau negu buvo porą paskutinių metų.
    PS. Svabai, tai bus 6900XT geriau už 2080Ti, ar visgi tik lips ant kulnų? 🙂

    • adex parašė:

      man atrodo svabo laukia IFeelYou likimas.

    • svabas2 parašė:

      kodėl nėra wow? jei pagal šiuos duomenis RDNA1 atsilieka apie 60 procentų nuo RDNA2 tai WOW, tik keista aišku kodėl RDNA1 netaikė į high end, juk tai praktiškai ta pati architektūra. Na bet palauksiu kitų metų kai jau praktikoje matysis visi nvidia ir AMD pliusai ir minusai

      • svabas2 parašė:

        pasitaisau -apie dvigubai spartesnė už RDNA1

        • adex parašė:

          idomu pagal kokius idiotiskus skaiciavimus tu lygini moliugus su apelsinais…

          • svabas2 parašė:

            būk geras ignoruok mano komentarus. Taip, sutinku reikėjo rašyt AMD Radeon RX 6000 series graphics cards feature double the performance of the RX 5000 series, bet ne tame esmė, atspsk būk geras

            • adex parašė:

              ir koks tolkas lyginti high-end su mid-end ir sakyti wow koks improvementas… realus kartos improvementas kuris butu wow turetu buti to paties tiero kortos uz ta pacia ar panasia kaina lyginant su buvusia karta. o cia is is techproceso puses tai tiesiog veluojantis 5000 serijos high-entry – high-end produktas, su naujais features ir del marketinginiu sumetimu pavadintas 6000 serijos vardu

              • svabas2 parašė:

                gerai , RX 6000 yra paveluotas high-endinis RX 5000.

              • kernelis parašė:

                Jeigu nebus RDNA2 mid end’o ir ateityje RDNA3 pakeis visa gama, tada taip, sakyciau galima traktuoti sitas kortas kaip NAVI1 trukstamos high end dalies tesini. Priesingu atveju ne, nes 5700XT bus galima lyginti su 6700XT ir paziureti gen-to-gen skirtuma, kuris turetu buti tikrai ryskus.

                • neblogai parašė:

                  Juk iškart buvo nutekintas ir dviejų ventiliatorių modelis. Visos Navi21 plokštės yra su trimis, taigi čia bus mažesniam Navi22 lustui (beje mid-range, ne mid-end).
                  O prieš tai spėjau, jog susidarys didelis tarpas tarp 40CU Navi22, ir silpniausio 60CU 6800. Tai gal visgi jo ir nebus: 6800 juk dirbs nedidelių (ir turbūt ribotu) 1815MHz dažniu, kai Navi22 dažnį paspaudus 25% daugiau (~2300MHz) gautume tik ~15% mažiau TFLOPs nei siūlo 6800. Tai varžytis su 3060Ti to turėtų lengvai pakakti, tik vietos spartinimui nebūtų.

                • adex parašė:

                  amd paskutiniu metu galima sakyti ,,megdzioja“ tiek nvidia tiek intel, tai visai nenustebciau jeigu nvidiai pristacius 1660ti ir kas zemiau ipedinius. pasirodytu tas pats 5700(xt) tik rebrandintas i koki tai 6600(xt). toks kaip mainstreamas be ray tracing, kas tokio tier’o kortai kaip ir non-sense realiai yra, tad tai visai realu

                • kernelis parašė:

                  Na, snekamojoj kalboj naudojamas ir mid/middle-end:
                  https://en.wiktionary.org/wiki/middle-end
                  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=mid-end

                  Mid-range taisyklingesnis sakymas, bet mid-end’as man kazkaip labiau intuityviai isipaiso ant liezuvio prie low-end ir high end savoku, todel as taip sakau. Aisku „end“ implaina linijos „krasta“, tai sakyti mid-end nera logiska.

                  Pasistengsiu rasyt taisyklingiau kita syk 🙂

                • augis441 parašė:

                  Adex, jei nepastebejai tokio dalyko kad AMD visa laika kol kompanija gyvuoja buvo open source kas reiskia kad NVidia labai daug ka is ju kopijuodavo jei isseidavo tokia NVidia korta kuri slubuodavo ant kokio nors AMD optimized game’o tai jiem reikedavo poros dienu kad issaiskintu kas ne taip vien paziureja i AMD koda o AMD tiesiog turejo patys isspest problema ant NVidia game’u kas ir pns su dauguma hardware ir pvz net senesni AMD cpu karta vien del to kad bijojo pakopijuot intel 3 lygiu cache sistema atsilikdavo ko dabar nebera su Ryzen ir nors is jie kopijuoja bet padaro geriau manau tai tik irodo kad jie budami su tokiu disadvantage gali dar ganetinai pasilaikyti su marketshare taip kad pagaliau tiek NVidia tiek Intelis susimastys ir gal pamatysim normalesniu kainu, greitesni hardware ir kazkoki judesi is kompaniju kurios uzistovejo vienoj vietoj

      • SoTOP parašė:

        Nėra wow, nes AMD kainos pritaikytos prie Nvidia, todėl Nvidia tą wow jau pasiėmė prieš porą mėnesių anonsuodama 3080 ir 3070. Jeigu pagal gandus Nvidia paleis 3070 Ti ir 3080 Ti kaip atsaką, tai abu gamintojai turės panašios spartos kortas už labai panašias kainas. Pasirinkimas gerai, aišku, bet lygiai taip pat akivaizdu, kad abu gamintojai stengiasi nesukelti kainų karo. Net ir dabartinės kainos, nors mažesnės už Nvidia 2000 serijos, vis tiek yra ženkliai didesnės už istoriškai buvusias. Paklausa dabar didžiulė, ne be reikalo AMD ir Nvidia akcijų kainos į viršų kyla.

        Yra daug priežasčių, dėl ko RDNA1 neturėjo galingesnių variantų. Pvz. Nvidia užtruko lygiai porą metų nuo 2000 iki 3000 serijos, kai AMD 5000 pasirodė tik prieš metus ir keturis mėnesius. AMD Radeon padalinys yra daug mažesnis nei Nvidia, jeigu dėl galingesnės RDNA1 kortos dabar AMD dar kokius keturis mėnesius vėluotų, per tą laiką dauguma jau butų susipirktų naujas Nvidia kortas. Architektūra skiriasi nuo RDNA1, ir stipriai. Galingesnė RDNA1 korta būtų buvusi bent 300W, kai Nvidia 2080Ti užteko 250W, būtų neturėjusi jokio RT, kas perkant už high-end kainas jau didelis minusas ir vis tiek greičiausiai nepavytų 2080Ti. Konkuruoti su Nvidia aukščiausiam segmente yra labai geras rezultatas įvertinant kaip Vega pvz. atsilikinėjo nuo Pascal praktiškai visose srityse vos prieš tris metus, bet dabar Nvidia kainos nebėra tragiškos, kaip buvo su 2000 serija.

        • kernelis parašė:

          Dideles RDNA1 manau daugiausiai nebuvo todel, kad tuo metu buvo prastesni 7nm yield’ai, aukstesne wafer kaina ir mazesnis TSMC resursas. Kortos savikaina butu nemaza, tuo tarpu nasumas turbut butu meh, palyginus su Turing’u + nebutu RTRT. Realiai butu buves antras „vega momentas“. Sakyciau cia jie visom prasmem islose, kad tokio GPU neleido.

  5. Stipena parašė:

    svabas2 has entered the chat

  6. Mindaugas Klumbis parašė:

    Šiaip juokai juokais, rekomenduojamos kainos dabar nieko nereiškia, pažiūrėsim kokia bus pasiūla ir realios kainos.

  7. SarzzeR parašė:

    Oho, gal verta palaukt RX 6800. Nors tiesa, dar net neaišku ar pavyks normaliai ją įsigyti ir ar kaina buvo normali.

  8. Guja parašė:

    AMD naujoji serija idomi tik tiek kiek sugebės pa-konkuruoti su NVIDIA.Nebent produktyvumo-kainos santyki gali pasiūlyti,ne daugiau.Ar turės Ray Tracing?Nors tai gal ir ne esminis dalykas,bet pvz.„Cyberpunk 2077“ Ray Tracing palaikys ir bus nemažai tokių kuriems tai svarbu..

  9. Povilas parašė:

    Gaila jog AMD smart memory access veikia tik su nauja karta motherboard ir cpu :/

  10. Stipena parašė:

    Laukiam mūsų tech guru, svabas2 įžvalgų.

  11. aiwaris parašė:

    Guja cia tau pati viska pasiziurek jai nematei https://www.youtube.com/watch?v=oHpgu-cTjyM ir i tavo klausima atsakau taip tures.

  12. Neveris parašė:

    Pirkau du kartus 3080, visus kartus reikejo laukti eileje, ir velnias zino kada gautai….todel visus kartus dariau cancel ir refund…dabar dziaugiuos, nors turiu G sync monika 😀 kas mane nuvilia 😀

  13. Povilas parašė:

    As manau performance atzvilgiu 6800/6800XT yra labai arti, todel ir kaina labai close.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.