AMD atskleidė „Ryzen 4000“ procesorių tiesioginius konkurentus

Nauja skaidrė labai gerai parodo, kurioje rinkos vietoje AMD mato savo „Ryzen 4000“ APU procesorius. Skaidrėje galime pamatyti „Ryzen 4000“ serijos procesorių tiesioginius konkurentus. Kol kas ten trūksta „Comet Lake“ procesorių, nes jie dar neišleisti. Dėl to AMD savo H serijos procesorius lygina su 9-os kartos „Core“ procesoriais. AMD U serijos procesoriai jau lyginami su „Ice Lake“ 10 nm procesoriais.

Ant popieriaus atrodo, kad „Intel“ laukia sunkūs laikai ir nešiojamų kompiuterių segmente. AMD visur turi branduolių pranašumą ir labai panašų dažnį. Iš seniau žinome, kad AMD su „Zen 2“ architektūra nuo „Intel“ neatsilieka su sparta per taktą, tad matematika paprasta – „Ryzen 4000“ procesoriai turi lengvai laimėti prieš savo tiesioginius konkurentus.

Iki šiol dar nėra paskelbta tiksli data, kada bus išleidžiami nešiojami kompiuteriai su „Ryzen 4000“ serijos procesoriais. Žinome tik tiek, kad tai turi įvykti pirmame 2020 metų ketvirtyje. Nežinia ar šių planų nepakoreguos Kinijoje siaučiantis koronavirusas, nes dauguma gamintojų nešiojamus kompiuterius būtent ir gamina Kinijoje.

3 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Su grafika tai aišku sutaršys, nes jau su Picasso laimi. Tačiau kalbant apie CPU- Renoir lustuose Zen2 visgi su vos 2x4MB L3 ‘gamecache’, ir tai neabejotinai numuš spartą. Spėčiau, kad žaidimuose AMD laiminės tuose ruožuose, kur dėl 7nm, galės išlaikyti didesnius dažnius nei Intel, o taip pat ten, kur už tą pačią kainą siūlys daugiau branduolių. Taip pat- įvairiose užduotyse kurioms toks mažas L3 yra pakankamas. Tačiau Intel tebeturėtų pirmauti greityje atliekant trumpas užduotis, ir taip pat- su modeliais kuriems su didesniu kiekiu energijos (45W+) bus leista dirbti aukštais dažniais.

    • kernelis parašė:

      Jeigu nesiojamu gamintojai ir toliau nedes high end mobile dGPU su AMD CPU, tai AMD negales laimet nieko zaidimuose (neskaitant iGPU) 🙂

      • neblogai parašė:

        Šiek tiek žaidybinių nešiojamų jau ruošia- Asus Zephyrus G14, ir TUF, taip pat Dell kažkuris modelis yra žadama kad greit bus 5600M su Renoir. Nors čia viskas iki 2060 lygio- nežinau, ar apie tai rašai kaip ‘high end mobile’, nes su 2070-2080 dar neteko girdėti kad kas būtų ruošiama.
        O kalbant apie tai, kodėl nebuvo dedami geri dGPU su RR- tai gal iš dalies todėl kad RR su dGPU buvo mažesnis greitis, nei su Intelio lustais. Bent jau tas matėsi ant stalinių kompų, pvz. 2400G + dGPU- ~10% mažiau kadrų per sekundę, net ir tais atvejais, kai ‘butelio kakliukas’ ties dGPU. Picasso šitai daugmaž ištaisė, bet tada jau Intel buvo padidinę savo siūlomų branduolių kiekį net ir i3 iki 4c/4t, taigi ir toliau žaidybiniams geriau buvo Intel.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.