AMD atskleidė „Ryzen 5000“ serijos procesorius

Šiandien vykusiame renginyje AMD atskleidė „Ryzen 5000“ serijos procesorius. Kaip ir buvo tikėtasi, AMD daug dėmesio skyrė žaidimams. AMD taip pat pateikė ir testų, kurie įrodo, kad „Zen 3“ architektūra daug geriau tinka žaidimams, nei „Zen 2“ ar „Zen“. AMD sako, kad „Ryzen 9 5900X“ žaidimuose yra vidutiniškai 26 % greitesnis už pirmtaką „Ryzen 9 3900X“. Abu procesoriai turi po 12 branduolių. Negana to, R9 3900X žaidimuose taip pat lenkia ir i9-10900K. Žinoma, kompanijų testus reikia vertinti labai atsargiai, bet sparta žaidimuose tikrai turi būti pagerėjusi, o tai atims paskutinę persvarą iš „Intel“.

AMD taip pat parodė šiek tiek „Ryzen 9 5950X“ testų. Šis procesorius daugumoje testų yra stipriai greitesnis už pirmtaką R9 3950X, o taip pat lenkia i9-10900K net žaidimuose. Testų rezultatus pamatysite nuotraukose, o jų patvirtinimo reikėtų sulaukti apžvalgose.

AMD sako, kad sparta per taktą (IPC) išaugo 19 %, bet matavimo būdas daugeliui nepatiks. AMD tiesiog išmatavo „Cinebench R20“ vienos gijos spartą. Suprantama, spartos prieaugis priklausomai nuo užduoties skirsis.

Svarbiausia, tikriausiai, yra „Zen 3“ kainos ir išleidimo data. AMD nusprendė, kad už papildomą spartą teks sumokėti papildomai, o tai leidžia suprasti, kad parodyti testai yra nepagražinti. Dėl to už „Ryzen 9 5950X“ teks sumokėti 799 USD, „Ryzen 9 5900X“ kainuos 549 USD, „Ryzen 7 5800X“ kaina bus 449 USD, o 6 branduolių „Ryzen 5 5600X“ kainuos net 299 USD. Procesorių realus išleidimas yra suplanuotas lapkričio 5 dieną.

44 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jei AMD neturės konkurencijos matome kokios bus kainos 😀

  2. Crunk parašė:

    nu ir kainelės užsimetė, jau 3600 pabrangęs ir taip

  3. SoTOP parašė:

    Labai silpnai. Geri procesoriai, tragiškos kainos. Šiandien galima nusipirkti 10850K už 470€, bus tokio pat greičio kaip 5800X ir nereiks mėnesio laukti, 10600K už 265€ tikriausiai dar ir greitesnis už 5600X bus. „Hype’ą“ daugumai atšaldė greitai. Jeigu 5950X ir 5900X kainas dar galima suprasti, tai 5800X ir 5600X taip prastai atrodo kad sunku patikėti.

    • kernelis parašė:

      Geriau is viso pirkt ZEN2 ir sutaupytus pinigus investuot i GPU 🙂 Pastarasis dar turbut papigs. Nebent aisku visiska high end perki.

    • BC00 parašė:

      Šiandien tokia tiesa, kad Intelio niekas nebeperka, nei to pačio 10850K už 470. AMD pradėjo nuo „X“, kurie visad turėjo prastesnį kainos/perf santykį. Pasiims grietinėlę iš nekantriausių ir pataisys savo pozicijas su non X modeliais.

      • SoTOP parašė:

        Problema, kad šitos kainos tokios kosminės, kad nepadės net ne X modeliai. Tarkim 5600 logiškai už $250 – žaidimuose gaus nuo turbinto 10600K už kurį bus vos pigesnis, 5700 už $400 vis dar stipriai per brangu, už $350 nužudo 5600X ir vis tiek nelenkia 10700K už 370€.

        • kernelis parašė:

          Reikia palaukt normaliu review’u. Kolkas cia niekas neaisku, kas ka lenkia. Ir kas, jei 10600K su max OC lenks 5600, kai jam reikes brangios MB ir AIO kokio dar, o tuo tapu 5600 gali mest i pigia MB su pigiu oru, kuris stock’e turbut bus dar greitesnis. Zodziu reali situacija cia pasimatys po menesio kokio, kai bus analizes visais kriterijais padarytos.

          • SoTOP parašė:

            Mažas skirtumas realiai, jeigu pvz. nori padoraus audio kodeko tai motininių kainos gana panašios, o jeigu B550 renkiesi tai išvis jokio skirtumo nuo Z490. Praktiškai visos Z490 motininės neturės problemų pasiekti maksimumą su 10600K, išskyrus pigesnes Asrock, ten jie pridarė nelaimių. Aušinimas irgi didelio skirtumo nesudaro, nors reiks šiek tiek daugiau Intel perkant skirti tam.

            Esmė ta, kad žaidimuose greičio skirtumai bus neesminiai keli procentukai tarp visų šitų CPU, todėl Zen3 bus praktiškai tas pats ką Intel siūlo.

        • EgidijusL parašė:

          Aš nelendu į turbo reikalus, man reikia produkto, kuris jau išpakavus yra galingesnis už konkurentus. Koks tikslas turbo vs stock lyginti? 🙂

          • SoTOP parašė:

            Ką nori tą darai, kiekvienam savo žinoma. O tikslas yra toks, kad bent jau dabartiniai AMD nesiturbina praktiškai(nors RAM’us optimizuoti verta), o Intel turbinasi. Tai jeigu perkamas procesorius kurį verta turbinti, visi ir skaičiuoja koks jo greitis bus užturbinus. Intel irgi turi procesorių kurie nesiturbina, ir jie visai neblogai atrodo.

            • EgidijusL parašė:

              OK, tada kiek reikia pridėti eurų prie CPU kainos, jog jo Turbo paleisti stabiliam veikimui? Žinant intel, tai jau jų stock aušinimas nelabai geras, tai turbo dar geresnio reikia, motininei jau daugiau investicijos pridėt… Taigi, dedam tas išlaidas prie CPU. Aš į tai žiūriu, o ne tai, kad kažkas iškart turbo darosi, nes jam ramiau miegosis ar geriau stovės falas… 🙂

              • SoTOP parašė:

                Jau tau pirmos mintys apie tai ką rankoj laikai tai taip. Sunku gyvenime visiems, bet tau labiau nei daugumai matomai.

                • EgidijusL parašė:

                  O tai nenori sutikti, jog visokie RGB ir t.t. yra ne dėl „geresnės erekcijos“? Suprantu tuos, kurie dėl darbo turbo deda. Bet kodėl tada intel neišleidžia cpu jau sukėlus viską? Nes nestabiliai veiks? Kaip ir sakau, erekcijos dydžio neskaičiuoju, tai nei rgb reik, nei turbo dydžio skaičiuoti. Bet man panašiau, jog tave su falu užgavau, vadinasi tau sunkiau gyvenime.
                  P.s. aš nenoriu čia įžeidinėti nieko, bet pripažink, rgb’ai, turbo burbo yra daugumos tik pasirodymas prieš kitus, jog „tinkamai“ investavo. Retas kuris tinkamai turbo dažnius išnaudoja darbo tikslais. Bet man kol kas vistiek intel stabiliai atrodis, nes viena onė rizikavo ir amd PC susipirko (ne verslo klasėd) ir dabar turi problemų su bluescreen, ypač po windows update.

  4. kernelis parašė:

    Kainos panasu implaina, kad tas 19% ir gaming namumas nera BS 🙂 Kitaip nebutu tokie drasus.

  5. Povilas parašė:

    Bet cia gaming skaidres tik 1080p buvo? kas visiskai neidomu, idomu aukstesnese rezoliucijose ar amd geriau atrodys, ar praradines pranasuma?

  6. ZeroFM parašė:

    2020 netokie metai kad kainas kelti … Kebabai alytuje daug kur subrango dėl šitos karūnos 😀 .
    Turi atsirasti 5600 už max 230eu, 5700x už 400eu nes realiai matau tik viena situacija kad dabar visi pirks 3000 serijos razynkas nes bus kur kas pigiau.

  7. Evaldino parašė:

    Man ir kainos uzstrigo… bet gal cia Marketinginis triukas? Laukia Intelio zingsniu ir tada dar pakoreguos savo kainas? Juk su 5700(x) berods taip buvo?

  8. SarzzeR parašė:

    Na va, AMD pasivijo Intel performance ir gal net aplenks, tai ir sulaukėm kainų padidėjimo. Gerai, kad pasiėmiau 3700X ir smagiai sėdėsiu dar ilgai su juo. 😀

  9. icebullet parašė:

    Tikėkimės intel atsigaus, nes AMD pradeda raganėti procesorių rinkoje. Ech kaip gaila, kad nėra bent jau trečio žaidėjo GPU ir CPU rinkose…

    • Povilas parašė:

      O tai kas su inteliu blogai, nemanau kad jam reikia atsigauti, nes jie puikus cpu kaip ir amd. tai nemanau kad cia kas raganeja, dabar kaip tik visas zaidimas is esmes prasides:)

      • icebullet parašė:

        Pamenu, kaip man tėvai prieš 20 metų nupirko pirmą PC. Tuomet visi pirko Pentium 3, o man teko AMD K6-2 berods. Tai man trauma nuo tų laikų, nes gavau „ubagų“ procesorių. Maždaug kaip vietoj BMW gauti VW, nes vis tiek iš taško A į taška B nuveš. O dabar pats sėdžiu su 3600X jau metai laiko, nes nebegalėjau ignoruoti kainos ir kokybės santykio 🙁

        • kernelis parašė:

          Reikejo Athlon’a pirkti, vietoje BMW butum Mercedes gaves 😀

        • Evaldino parašė:

          Man tevai K6-2 vietoj P2 nupirko (P3 dar nebuvo), tai negalejau atsidziaugt! Kaip ir pirma meile, taip ir pirmas CPU istrigo ilgam.. dabar irgi ant Ryzen 3600..

        • SoTOP parašė:

          LOL. O mano pirmas prieš 20 metų nupirktas PC turėjo Cyrix procesorių. Tai jeigu tau jau trauma, tai aš tada išvis mirtinai traumuotas. Ir traumos pasekmė iki dabar jaučiasi, skatina apie PC žinoti daug daugiau nei užtektų.

          • icebullet parašė:

            OMG, sunki vaikystė, tas pats kaip mediniai zaislai prikalti prie lubu 🙂 juokauju, no offence. Mane tai paskatino apie kompus daugiau zinoti, kai draugelis sekancia diena priinstaliavo kruva zaidimu, sukure shortcutus ant desktopo, o as istryniau is c disko viska, nes gi dubliuojasi 😀 Ir dar kiek reikalu buvo tuos zaidimus irasyti, nes skriagos tevai tam pirmam kompui nenupirko CDROM, teko jungti HDD draugelio.

            • SoTOP parašė:

              Tada tokie laikai buvo, progresas buvo didžiulis. Po metų buvo galima trigubai greitesnį kompą nusipirkti už tiek pat, po dviejų metų pusbrolio naujas kompas buvo 6 kartus greitesnis už maniškį nors kainavo trečdaliu mažiau.
              Man liūdniausia iš tų laikų ne tai kad PC silpnas pavirsdavo greitai, bet kad žaidimų buvo sunku gauti. Tarkim tokių tų laikų legendų kaip Diablo2, Deus Ex, X-COM, GTA3 arba originalaus Half-Life taip niekada ir neteko žaisti.

              • icebullet parašė:

                Na, aš pora metų vis dar neturėjau interneto kai nupirko tą pirmą pc. Bet bent jau Kaune tais laikais prekiavo piratiniais cd. Pamenu susimesdavom keliese ir pirkdavom. Kas turėjo CDROM – instaliuodavo, o kitiems prijungus HDD nukopijuodavo ir visi laimingi 🙂 visus tavo paminėtus zaidimus gavau gana lengvai, dar buvo max payne, hitman, mafia, commandos 2, C&C red alert, starcraft. Iš tų laikų prisimenu, kad žaidimai nebuvo kaip dabar – perėjai ir pamiršai. Žaisdavom iš naujo ant hard ir ne po vieną kartą. Max payne, hitman ir deus ex turbūt po 5 kartus esu perėjęs. Tik system shock 2 gal tik kartą, nes labai siaubakas buvo 🙂 žodžiu klasikinė problema, buvo daug laisvo laiko ir mažai pinigų, o dabar atvirkščiai.

        • svabas2 parašė:

          mano buvo Pentium 4 Prescott 3 GHz, su variniu radiatorium Zelman

          • svabas2 parašė:

            bet tai irgi neprotingai galvojau -CPU CPU svarbiausia sumokėjau lygtais 800 litų o GPU pasiemiau šūdiną GeForce MX440 , Medal of Honor vos traukė, po to įsigijau 4200 Ti, tai visokie snargliai ateidavo pažiūrėt, maldaudavo, kad turn ON knopkę leisčiau paspaust

  10. kernelis parašė:

    Del kainu, tai as manau cia viskas yra taip: labai panasu, kad ZEN3, bent jau stock’e, bus techniskai greiciausi bent iki RL isejimo. Kas reiskia, kad AMD turi gan trumpa langa buti lyderiu, o tas langas dar idealiai sutampa su sventiniu sezonu. Nu tai tiesiog uzsikele kainas ir cash’insis – nauji CPU, fanu baze DIY bent nemaza, nekantriausiu irgi daug, as manau tuos ZEN3 pirks ziema afigienai gerai, net ir didele kaina. O 2021Q1, kai iseis RL, jie pagal tai, koks jis bus ir kaip Intel isdelios linija, paleis non-X variantus kad Intel’i vel destroy-intu ant value, nors RL zaidimuose labai tiketina gali buti siek tiek greitesnis.

    Zodziu TLDR po RL as manau ZEN3 kainos susinormalizuos. Matysim 🙂

  11. Ambient parašė:

    Sotop isizeide, jog AMD perime Intelio taktika, nors pats pries kelis metus pirkai Inteli uz kosmine kaina ir issisiepes sedejai :)) AMD marketingistai uz mus visus kelis kart geriau zino kodel deti tokias kainas.. 🙂

  12. adex parašė:

    del manes galejo ir daugiau pabranginti su salyga jog navara skirs R&D, nes jeigu uzsiims labdara ir netures pinigu R&D gali po to vel koks nors liudnas desimtmetis nusimatyti ne tik su cpu bet ir gpu

  13. gedz parašė:

    amd kainu politika neatrodo sudetinga, uzsimete po +50 usd ant 5900x,5800x, 5600x lyginant su ju atitikmenimis 3000 serijoje ir tiek. atrodytu yra kosmosas pirkti 6 banduoliu procesoriu uz 300 usd/eur 2020 pabaigoje. bet ir ryzen 3600 kaina uzkilo nuo ~180 iki ~220 eur paskutiniu metu ir jis tapo vos 10 eur pigesnis uz 3600x, o tokius dalykus jau diktuoja rinka. bet tas 5600x bus pirmas kandidatas nupigti.

  14. BC00 parašė:

    Kainos už CPU tai taip, šovė į viršų, bet ar visi atkreipė dėmesį, kad kartu su Zen 3 atrodo nebus naujų AM4 (X670) motininių launch’o.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.