AMD dar ruošia 4 branduolių „Zen 2“ procesorių pigiems nešiojamiems kompiuteriams

AMD prieš pristatydama nešiojamiesiems kompiuteriams skirtą „Ryzen 7000“ seriją kodiniu pavadinimu „Dragon Range/Phoenix“ su „Zen 4“ branduoliais, taip pat ketina pristatyti atnaujintus „Zen 2“ procesorius, gaminamus naudojant 6 nm litografiją. Šis įdomus „Zen 2“ branduolių ir naujausios AMD RDNA2 grafikos architektūros derinys debiutuos šių metų ketvirtą ketvirtį.

AMD „Mendocino“ turės iki keturių branduolių ir aštuonių gijų, taigi akivaizdu, kad jis nėra skirtas didelio našumo sistemoms. Vietoj to šis lustas buvo sukurtas mažos galios nebrangiems nešiojamiesiems kompiuteriams, kurių baterija mišriu režimu veikia daugiau kaip 10 valandų. AMD skaičiavimais, „Mendocino“ architektūra pagrįsti nešiojamieji kompiuteriai turėtų kainuoti nuo 399 iki 699 JAV dolerių. Tokios sistemos turės „Windows“ ir „ChromeOS“ operacines sistemas.

„Mendocino“ bus antrasis AMD „Zen 2“ procesorius, pagrįstas 6 nm TSMC gamybos procesu. AMD  jau paskelbė „Van Gogh“ APU, skirtą „Steam Deck“, kuriame naudojamas toks pat branduolių ir grafikos architektūrų derinys.

3 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Spėčiau, kad Mendocino bus tas pats Van Gogh, tik ant 6nm. Arba galbūt AMD naudos ir vieną, ir kitą. Jei SteamDeck gamins milijonais, kaip buvo žadama- tai be abejonės AMD turės krūvą lustų neatitinkančių Steam reikalavimų (su veikiančiais tik 6CU, ir pan.), ir todėl bus verta juos paleisti pigiems nešiojamiems kompiuteriams. Tuo tarpu Steam, jei jų konsolės pardavimai eisis kaip planuota, ir patys tikėtina pereis prie Mendocino lusto.

  2. Ndx parašė:

    Jeigu būtų parinkta gera GPU konfigūracija entry level procesoriuose būtų epic derinys. Gaila kad aukštos GPU konfigūracijos būna tik high end procesoriuose, kuriuose ji dažniausiai būna išjungta arba naudojama tiesiog vaizdui rodyti, o low tier procesoriuose, kur ji aktuali taupiems žaidėjams, dedama low tier GPU konfigūracija.

    • neblogai parašė:

      Na tai vakar pristatyta 7000-a serija tikriausiai ir bus su mažu iGPU, kas puikiai tiktų tiek staliniams be jokio dGPU, tiek nešiojamiems žaidimų kompiuteriams (ten iGPU reikalinga kad baterija laikytų normaliai, ne 1h). O Rembrandt 6000-serija- taip, tai tarpinis variantas, kur iGPU dažnai būna pilnai nepanaudotas. Bet visgi ir jo pagrindinė rinka pora ateinančių metų bus U-serija be dGPU, kur tas iGPU bus kaip tik.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.