AMD darbuotojas atskleidė kas yra „Vega 11“ ir kiek laiko gyvuos AM4 platforma

AMD darbuotojas, James Prior, atskleidė keletą įdomių detalių apie kompanijos produktus pokalbio su „OverclockersUK“ metu. Visas pokalbis su AMD vyriausiuoju produktų vadybininku įrašytas, tad galite pasižiūrėti video.

Jei tam neturite laiko, štai jums esminiai dalykai, kuriuos pasakė James Prior. Mūsų seniau girdėtas „Vega 11“ grafikos procesorius, kuris, neva, turėjo pakeisti „Polaris“ yra visa ne tai, apie ką mes galvojome. Tai tiesiog „Raven Ridge“ grafikos posistemė su 11 vykdomųjų blokų. Kai pagalvoji viskas atrodo gan paprasta. Dabar išleisti „Raven Ridge“ APU turėjo ne visus įgalintus vykdomuosius blokus, 10 ir 8 („Vega 8“ ir „Vega 10“).

Panašu, kad „RX Vega 56/64“ pasiūla artimiausiu metu stipriai išaugs, nes AMD susitvarkė su gamybos problemomis. Tokiu būdu turėtų mažėti ir kainos. Kad pasiūla gerėja pastebėti nesunku, nes AMD partneriai pagaliau pradeda siūlyti savo patobulintus „RX Vega 64/56“ modelius.

Tuo pačiu James Prior atskleidė, kad AM4 platforma su mumis bus iki 2020 metų ir palaikys „Ryzen 2“ architektūros procesorius. Tam tereikės atnaujinti pagrindinės plokštės BIOS. „Ryzen 2“ procesoriai buvo pradėti kurti vos tik tapo žinomos pagrindinės „Ryzen 1“ specifikacijos. Artimiausiu metu sulauksime ne antros „Ryzen“ versijos, o tik kiek pagerintų esamų procesorių, turinčių optimizacijas ir pažangesnį gamybos metodą. Tad „Ryzen 2“ reikėtų tikėtis 2019 metais ar panašiu laikotarpiu.

https://www.facebook.com/OverclockersUK/videos/10155853543333349/

4 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Na kad Ryzen 2 bus palaikomi su dabartine AM4 tikrai geros žinios. Pagarba AMD.

  2. mafo parašė:

    Labai vyliuosi, kad paturbins 1700 iki 4ghz – jamsiu… šiaip galėtų paskubėti, mano kantrybė nebegalinė, jau ceisa nusipirkau ir jei temps gumą teks dėtis 1600 ir laukti 2019 metų ryzen 2 upgreidui 🙂

    • Daimonass parašė:

      Neverta laukti, tu ant box coolerio yra įmanoma pasiekti 3.8ghz nesunkiai.

    • IFeelYou parašė:

      Nu jau jeigu tavo kantrybė nebegalinė, tai tikrai pats AMD vadovas dėl tavęs pasistenks ir paskubins upgrade.
      Šiaip jau 1700 iki 4.0 Ghz su normaliu coolerio overclockinasi be didesnio vargo pasiekiamas (vien mūsų forume 2-3 žmonės įdėję rezultatus). Kalba eina ~4,4 Ghz su Ryzen 2.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.