AMD generalinė direktorė patvirtino, kad „Zen 4“ ir RDNA 3 produktų išleidimas įvyks 2022 m.

Vakar AMD atskleidė 2021 metų antro ketvirčio finansinius rezultatus, o kompanijos generalinė direktorė, Lisa Su, dar kalbėjo ir apie būsimus produktus. Ji patvirtino, kad „Zen 4“ procesoriai, kuriems gaminti bus naudojama 5 nm litografija, ir RDNA 3 architektūros vaizdo plokštės bus išleidžiamos 2022 metais. Gaila, bet AMD tiksliaus būsimų produktų išleidimo laikotarpio nepateikia jau kuris laikas.

We remain on-track to launch next-generation products in 2022, including our Zen 4 processors built with industry-leading 5nm process technology and our RDNA 3 GPUs.

— AMD CEO, Dr. Lisa Su

Kiek žinoma, tiek „Zen 4“ procesoriai, tiek RDNA 3 vaizdo plokštės turėtų būti išleidžiamos 2022 metų antroje pusėje. „Zen 4“ procesoriams reikės naujų AM5 pagrindinių plokščių su DDR5 atminties palaikymu. Iki „Zen 4“ procesorių dar turėtų būti išleidžiami „Zen 3“ procesoriai su 3D spartinančiąja atmintimi (3D V-Cache), kurie kovos su „Alder Lake“ procesoriais iki naujos AMD architektūros išleidimo. Apie RDNA 3 architektūrą pastarosiomis savaitėmis labai daug gandų. Manoma, kad AMD iš viso ruošia keturis „Navi 3x“ šeimos grafikos procesorius: „Navi 31“ ir „Navi 32“ turės MCM dizainą, o „Navi 33“ ir „Navi 34“ bus monolitiniai lustai.

3 Komentarai

  1. adex parašė:

    na siems metams belieka klausimas, ar bus zen3 refresh su kazkokiomis tai kainu korekcijomis uzbegant intel uz akiu pries ju AL ar ne.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.