AMD: iki 2025 metų vaizdo plokščių architektūros pasieks 600-700 W elektros suvartojimą

Šią savaitę AMD vyresnysis viceprezidentas Sam Naffziger davė interviu „VentureBeat“, o jo metu buvo pateikta vaizdinė medžiaga, rodanti bendrovės artimiausios ateities techninės įrangos prognozes. Nors S. Naffzigeris tikina, kad AMD gali pasiekti savo energijos vartojimo efektyvumo didinimo ambicijas per ateinančius kelerius metus, AMD skaičiai kelia nerimą dėl didėjančio energijos poreikio.

Kadangi inžinieriai visur susiduria su Moore’o dėsnio ribomis, vartotojai nerimauja, kad vaizdo plokščių TDP reitingai gali išaugti iki nerimą keliančio lygio. Sklinda gandai, kad NVIDIA naujos kartos flagmanui RTX 4090, kuris turi pasirodyti šių metų pabaigoje, gali prireikti net 600 W galios. Dabartinė greičiausia NVIDIA plokštė – 3090 Ti – naudoja 450 W.

Jei būsimojoje kartoje nepamatysime 600 W galios grafikos kortų, AMD grafikas rodo, kad jų sulauksime vėliau arba netrukus po to. Jame matyti, kad energijos suvartojimas smarkiai padidės apie 2018 m., o iki 2025 m. grafikos procesoriai pasieks 600 W, o vėliau – 700 W. Tačiau vaizdinėje medžiagoje nenurodoma, ar tai susiję tik su aukščiausios klasės technine įranga. Šiuo metu populiariausios rinkoje esančios vaizdo plokštės suvartoja tik dalį šios energijos, tačiau net ir būsimoms vidutinio lygio vaizdo plokštėms reikės daugiau energijos.

Naffziger sakė, kad AMD gali pasiekti našumo padidėjimą, kurio vartotojai tikisi iš naujų vaizdo plokščių, kartu spręsdama energijos suvartojimo problemą. Bendrovė akcentuoja „Infinity Cache“ kaip unikalų pranašumą. Naffziger taip pat pabrėžia, kad mikroschemų dizainas yra sritis, kurioje ji pirmauja prieš NVIDIA.

3 Komentarai

  1. gedz parašė:

    ir dar pridejus dabartines energetikos tendencijas, tai panašu, kad gamerio laisvalaikio praleidimo islaidu metineje suvestineje „riebiausias“ komponentas dazniausiai bus elektros islaidos :))

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.