AMD ir „Samsung“ bendradarbiaus kuriant mobilių įrenginių grafiką

AMD ir „Samsung“ praneša apie strateginę partnerystę, kuri truks ne vienus metus. Pagrindinis bendradarbiavimo tikslas yra sukurti aukštos spartos, bet mažai energijos naudojančią grafiką įvairiems mobiliems įrenginiams, tokiems kaip telefonai ar planšetės.

Partnerystė yra sekanti: „Samsung“ mokės AMD už technologijos licenciją, o AMD leis naudoti savo intelektinę nuosavybę. Tai leis „Samsung“ kurti naują grafiką su RDNA architektūra įvairiems mobiliems įrenginiams.

„Samsung“ tiki, kad ši nauja partnerystė leis sukurti viską keičiančius grafikos produktus ateities mobiliems įrenginiams. Kol kas visiškai neaišku, kada sulauksime pirmojo silicio iš šio „Samsung“ ir AMD projekto, bet tam gali prireikti kelių metų.

AMD nauda iš šios partnerystės yra įvairiapusė. Pirmiausia, kompanija gaus daugiau pajamų, kurios galimai bus tiesiogiai skirtos „Radeon“ grafikos tobulinimui. Antra, „Radeon“ produktai bus naudojami didesniame kiekyje prietaisų. Tai leis įvairiems kūrėjams susipažinti su AMD grafikos sprendimais. Trečia, tai leidžia AMD parodyti, kad RDNA architektūra gali naudoti mažai elektros energijos ir siūlyti gerą spartą. Būtent su energijos efektyvumu nemažų problemų ir turi esamos GCN architektūros vaizdo plokštės.

Nors mes kol kas nežinome, kiek pajėgi yra RDNA architektūra, bet „Samsung“ noras ją pasitelkti kuriant žemos energijos grafikos lustus nuteikia optimistiškai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.