AMD ir toliau pardavinės referencinio dizaino RX 5700 (XT) serijos vaizdo plokštes

Buvo pasirodžiusi informacija, kad AMD nustos pardavinėti referencinio dizaino RX 5700 (XT) serijos vaizdo plokštes. Tai mažas praradimas daugeliui, bet ši informacija buvo paneigta. Teigiama, kad partneriai tikrai nebesiūlys referencinio dizaino RX 5700 (XT) vaizdo plokščių, o vietoj to jie pasiūlys savo patobulintus modelius. AMD referencinio dizaino RX 5700 (XT) serijos vaizdo plokštes pardavinės savo tinklapyje, o taip pat surinktuose kompiuteriuose ar tam tikrose mažmeninės prekybos vietose.

Kiekvienas AMD naujų vaizdo plokščių išleidimas vyksta taip pat. Pirma pasirodo labai prasta gamyklinė versija, o tik po kelių mėnesių partneriai gali pasiūlyti kažką geresnio. Tai vyksta dėl to, kad AMD prioritetas išleidimo metu yra referencinis dizainas. Sveiko proto žmogui sunku pasakyti dėl ko taip vyksta, nes tos vaizdo plokštės būna prastos ir visi laukia partnerių patobulintų modelių. Suprantama, AMD pardavinėdama referencinio dizaino vaizdo plokštes uždirba daugiau, bet pardavimai taigi būna mažesni, nes visi laukia geresnių modelių.

AMD partneriai negali pakeisti situacijos, nes jie laiku negauna grafikos procesorių ir negali pasiūlyti savo patobulintų modelių išleidimo metu. Net tuo atveju, jei partneriai sukuria išskirtinio dizaino vaizdo plokštę jie negali jos siūluti, nes negauna reikiamo kiekio grafikos procesorių, kol neprasideda masinė jų gamyba.

18 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kad referencinis dizainas visad buvo blogesnis, negu partnerių custom. Tiek AMD, tiek Nvidia tą pačią praktika užsiima. Spėju, kad nebūtų konkurencijos. O dėl pelno, tai dažniausiai pats custom solution ir PCB yra pigiausi komponentai, tai didelio nuostolio AMD ir nVidia nepatiria. Beje nėra tie referenciniai dizainai tokie jau blogi. Dauguma žmonių nekreipia dėmesio dėl didesnio garso or karštesnės kortos.

  2. nemesis parašė:

    Man kaip tik atrodo idealus variantas kai paimamas iš vienos vietos šaltas oras, o išleidžiamas į kitą. Dabar visas srautas sukasi korpuso viduje, o kad taip nebūtų dedami įpučiantys ir išpučiantys ventiliatoriai. Sviestas sviestuotas sakyčiau. Tegul padaro bloweri 3 slotų 🙂

  3. Frantisekas parašė:

    Tai kad tie amd bloweriai kaista iki 100 laipsniu atviram stende, o as megstu mazus korpusus, tai ten isviso butu blogai. Seip tai mielai buciau emes RX5700 vietoj RTX2060 kaina tapati o rx apdeda rtx. Maciau ten jie isprotejo biskuti, vietoj termopastos termopadus sudejo, o pats ausintuvas tai sakyciau ispudingai atrodo.

  4. Stipena parašė:

    Pirmas Sapphire Pulse review. Įdomiai tas Trixx softas, labiau nei pati AIB korta sudomino 😀 https://www.youtube.com/watch?v=QXpL98TxO6w

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.