AMD planuoja tik kasėjams skirtas vaizdo plokštes

Dar praėjusiais metais buvo kalbų, kad AMD ruošia tik kripto valiutų kasėjams skirtas vaizdo plokštes. Tai turėjo būti kažkoks produktas su „Navi 10“ grafikos procesoriumi be vaizdo išvesties. Tokią vaizdo plokštę būtų įmanoma naudoti tik skaičiavimuose, bet ne žaidimuose.

Teigiama, kad AMD dabar svarsto kripto valiutų kasėjams pasiūlyti vaizdo plokštę su „Navi 12“ grafikos procesoriumi. Ši vaizdo plokštė irgi neturėtų vaizdo išvesties ir būtų skirta tik skaičiavimams. Abi paminėtos vaizdo plokštės buvo pastebėtos „Linux“ tvarkyklėse, bet AMD apie jas nėra paskelbusi.

Jei yra painu suprasti, kas slepiasi po „Navi 10“ ir „Navi 12“ kodiniais pavadinimais, tai tuoj priminsime. „Navi 10“ grafikos procesorius varo RX 5700 serijos vaizdo plokštes, tuo tarpu „Navi 12“ yra skirta tik „Apple“ kompiuteriams ir turi „Radeon Pro 5600M“ pavadinimą. „Navi 12“ taip pat turi du 4 GB HBM2 atminties lustus vietoj GDDR6 atminties. „Radeon Pro 5600M“ su HBM2 atmintimi turi 394 GB/s duomenų pralaidumą, o RX 5700 su GDDDR6 gali pasiūlyti 448 GB/s duomenų pralaidumą. Iki šiol niekas „Radeon Pro 5600M“ kasimui nenaudojo, tad sunku prognozuoti, kokia galėtų būti sparta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.