AMD išleido EPYC „Rome“ procesorius serveriams

AMD vakar oficialiai išleido naujos kartos EPYC procesorius, kurie turi „Rome“ kodinį pavadinimą. Šie procesoriai turi „Zen 2“ architektūrą ir iki 64 branduolių su 128 gijomis. Nauji EPYC procesoriai siūlo apie 15 % išaugusią spartą per taktą lyginant su pirmtaku. Nepaisant to, kad dažnu atveju branduolių kiekis išaugo dvigubai, tai dar matome ir didesnius dažnius. Naujieji EPYC procesoriai bus suderinami su senesne AMD serverių platforma – SP3. „Zen 2“ EPYC procesoriai dabar palaikys ik 3200 MHz atmintį, seniau buvo palaikoma tik 2400 MHz atmintis. Atminties kanalų kiekis išliks tas pats – aštuoni. Nenuostabu, kad EPYC „Rome“ turi PCIe 4.0 technologiją. Tai leis dvigubai padidinti pralaidumą. Beje, PCIe linijų kiekis yra 128.

AMD jau išleidimo metu praneša apie įvairias partnerystes. Tarp partnerių yra „Google“, „Twiter“, „Microsoft“, „Lenovo“, „Dell“ ir dar daug kitų. Prognozuojama, kad AMD su naujais EPYC procesoriais sugebės atkovoti apie 10 % serverių rinkos iš „Intel“. Nenuostabu, kad galingiausi EPYC procesoriai yra brangūs, pavyzdžiui, 64 branduolių EPYC 7742 kainuos 6950 USD.

2 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    „Nenuostabu, kad galingiausi EPYC procesoriai yra brangūs, pavyzdžiui, 64 branduolių EPYC 7742 kainuos 6950 USD.“

    Cia yra labai pigu, lyginant su Intel Xeon’s.

    • Lets Do parašė:

      butent todel ir visi stambieji uzsipirko pabandymui ir jei ciki bus tai praras labai daug jei nesugalvos kaip atpiginti… idomu kokia pardavimu dali pasieke per praitus metus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.