AMD išleidžia „Ryzen Z1“ procesorius, skirtus rankose laikomoms konsolėms

AMD pristatė „Ryzen Z1“ serijos mažos galios procesorius, kuriuose suderintos AMD „Zen 4“ procesoriaus architektūros ir RDNA 3 grafikos architektūros galios, kad būtų sukurtas galingas žaidimų derinys nešiojamiesiems žaidimų įrenginiams.

Turėdami iki aštuonių „Zen 4“ branduolių ir iki 12 AMD RDNA 3 skaičiavimo vienetų, AMD „Z1“ serijos procesoriai yra technologiškai pažangesni ir našesni už senesnius „Zen 2/RDNA 2“ procesorius, kuriais aprūpinami „Valve“ žaidimų nešiojamieji įrenginiai „Steam Deck“. Šie architektūriniai patobulinimai leido AMD dar kartą sudrebinti nešiojamų žaidimų kompiuterių rinką ir pasiūlyti masėms galingesnę ir efektyvesnę nešiojamąją žaidimų įrangą.

ASUS bus pirmoji partnerė, siūlanti gaminį su AMD „Ryzen Z1“ procesoriais. Šis gaminys – tai ASUS „ROG Ally“, apie kurį ASUS išsamiau papasakos gegužės 11 d., kai bendrovė atskleis „ROG Ally“ kainą ir prieinamumą.

AMD „Ryzen Z1“ procesoriai bus suderinami su „Windows 11“ ir palaikys USB4 jungtį, kad būtų galima prijungti išorinius ekranus ir didelės spartos duomenų kaupiklius. AMD „Ryzen Z1“ taip pat palaikys LPDDR5 ir LPDDR5X atmintį – sparčiausius mobiliosios atminties standartus.

AMD Z1 bus dviejų formų: 8 branduolių „Z1 Extreme“ ir 6 branduolių „Z1“. Ekstremalusis modelis turės 12 AMD RDNA 3 skaičiavimo vienetų, o standartinis – tik keturis RDNA 3 skaičiavimo vienetus, o tai yra reikšmingas apkarpymas. Vis dėlto nesitikėkite, kad „Z1 Extreme“ bus tris kartus greitesnis žaidimuose, nes standartinis Z1 veiks daug didesniu dažniu, nes abu APU procesoriai veikia su ta pačia galios riba.

Reklamuodama savo naujuosius „Z1“ procesorius, AMD labai pabrėžė savo partnerystę su „Microsoft“ ir „Xbox“, vadindama savo „Z1“ procesorius puikiais būdais pasinaudoti „Xbox Game Pass“ ir žaisti daugybę „Windows“ žaidimų keliaujant.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.