AMD jau šiemet planuoja pradėti gaminti 7 nm „Ryzen 2“

Ką tik išleisti „Ryzen+“ procesoriai dar nespėjo apšilti kojų, o AMD jau intensyviai planuoja savo ateitį. Dabartiniai „Ryzen+“ procesoriai gaminami naudojant 12 nm litografiją, o „Ryzen 2“ bus kepami naudojant 7 nm techprocesą. Šie procesoriai bus pirmieji x86 7 nm procesoriai pasaulyje.

AMD jau dabar daro paskutinius pakeitimus ties „Ryzen 2“, o pirmieji lustai bus pradėti gaminti dar šiemet. Šių procesorių išleidimas yra suplanuotas 2019 metais, dabar neaišku, kada tiksliai jie bus išleidžiami. Galėtume spėti, kad dabartinis planas yra leisti „Ryzen+“ gyvuoti bent metus, tad kitų metų „Computex“ atrodo galima „Ryzen 2“ išleidimo vieta. Kaip viskas bus priklausys nuo kelių faktorių, o rezultatą pamatysime kitais metais.

12 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Greitai intel pirks is amd procesorius ir klijuos savo etiketes.

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Idomiausia tai, kad kitais metais 8C turetu buti net ne high end, o mid-end’inis CPU, bent jau pas AMD. Kai apie tai pagalvoji, tai Intel 8C mainstream CPU pasidaro logiskas atsakas, nors visi 7700K savininkai rant’ins kad jo niekam nereikia ir jis lievas 🙂

    • adex parašė:

      Na butthurtas turetu jaustis 6700k ir 7700k savininkams kurie is labai riboto biudzeto galvojo isimesti ,,high-end“ cpu penkiems metams i prieki, nes gi remiantis visokiu 2600k ir 3770k praktika argi galejo buti kitaip 😀

      • kernel_panikuoja parašė:

        Labiausiai jaustis turetu 7600K pirkusiems, visgi tik 4T. Net pure gaming’e visiskai imanoma, kad R5 1600/X tuoj taps greitesnis kalbamt apie naujus/busimus title’us.

      • Strelok parašė:

        Nu as esu 6700k savininkas siuo metu ir aciu AMD, kad pagaliau atgaivino cpu progresa ir igavo rinka konkurencija. visiem tik geriau bus. o del cpu tai tikrai man greicio jo per akis uztenka. pagrinde kaip jau kas minejo uztenka gpu pakeisti ir kaip new pc traukia.

      • SarzzeR parašė:

        Turiu i7 6700K ir jokios nuoskaudos nejaučiu. Puikus CPU, bent kol kas, o ir nežadu su juo sėdėti 5 metus, kaip kiti. Gal net kitais metais pasiimsiu Zen 2 (ar Intel variantą, bus matyt) ir bus puiku.

    • newdiamond parašė:

      ir vel apie ta pati… su 4 karta zmones geimina geimus pasikeite tik video korta ir viskas. Ka cia sneketi straipsnis po straipsnio
      Didelio nasumo CPU operacijose, taip gal zmones ir keicia kas metus CPU savo, del branduoliu skaiciaus, ar entuziastai, kuriems reikia tureti, kad tik tureti

      • kernel_panikuoja parašė:

        Kas ka ir kas kiek laiko keicia ne mano bedos 😉 As esu uz progresa in general ir dziaugiuosi, kad daugeja branduoliu prie zemos kainos, kas reiskia, kad i tai daugiau atsizvelgs softo kurejai.

        • Minde parašė:

          as irgi pradedu pinigus i stalciuka kaupti 🙂 nors jau vienas stalciukas vaizduskei dirba apie metus laiko…

          • neblogai parašė:

            Aš pats Zen2 nesiruošiu pirkti, nebent Zen2+ kada po kelių metų. Bet kažkaip atrodo, kad Zen2 išleidimas gali vėluoti. Viena vertus- AMD pradeda nuo kalbų apie Epyc 7nm- kur geros maržos pateisins ankstyvą 2019 išleidimą net jei 7nm išeiga prasta. 7nm Vegą (per TSMC) taip pat ruošiasi paleisti pirmiausiai MI tikslams. O su standartiniais GloFo vėlavimais bei pažadais- nenustebčiau jei Zen2 paprastiems vartotojams išeitų tik, sakykim, kitų metų vasarą.
            Man pačiam įdomiausia būtų nešiojamas su Raven Ridge ant 7nm, tik gali tekti palaukti gerokai ilgiau negu tikiuosi. Maniškis Surface Pro 2 su 4GB RAM greitai sensta. Jei pirkti kąžką naują- tai būtų Acer Switch Alpha 12 arba 5; tik kad jie žaidimų nė kiek neveža, nors dydis, ir kaina labai patinka:)

      • adex parašė:

        Zmones ir su fx geimina, bet kalba cia labiau eina apie pazanga. Kai anksciau intel su kiekviena karta atnesdavo 5% daugiau spartos ir visi tuo nusivildavo. Dabar 8 karta pakele kartele miltithreadingo deka. Nors cia velgi imant palyginimui specifinius scenarijus galima tureti ir dvi tiesas

  3. gorro13 parašė:

    Nematau tragedijos. Vienam kambary stoves 7700k, kitam 7nm naujas Ryzen. Tik dziaugtis reikia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.