AMD: mes esame įsipareigoję žaidėjams

Visai neseniai „nVidia“ parodė visiems, kaip jai svarbu žaidėjai ir kreipėsi į mažmenininkus, kad jie vaizdo plokščių paliktų ir žaidėjams. Galima sakyti, kad panašiai elgiasi ir AMD. Kompanija nori visiems priminti, kad jiems rūpi ir žaidėjai. AMD generalinė direktorė Lisa Su pareiškė, kad jie yra labai įsipareigoję žaidėjams ir tai nesikeis. Tuo pačiu pranešta, kad ateityje pamatysime daugiau produktų, skirtų grynai skaičiavimams.

Jau po „nVidia“ pareiškimo buvo kalbų, kad skelbiant tokius pareiškimus tik norima gerai atrodyti žaidėjų akyse. Panašiai atrodo ir AMD pareiškimas, nes jokių realių veiksmų suvaldyti vaizdo plokščių trūkumo nebus imamasi.

We’re very committed to gaming so that’s not going to change, but you will see us do some more purpose-built products for the compute side of things.

16 Komentarai

  1. Evaldino parašė:

    Užknisa, kai didelės (=pajėgios) korporacijos užsiima ne veiksmais, o politikavimu (ir tokiu populistiniu).
    Kodėl negalėtu panašiai kaip NewEgg – perki GPU, dovanu CPU/ar pan. Nu ir būtu konkreti, reali parama žaidėjams.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Nes jos pacios geimeriams kortu nepardavineja ir nelabai is vis prie ko jos cia 🙂 Reiketu sneketi apie EVGA, Asus, MSI ir kitus, bei ju distributoriu chain’a.

      Problema ne tai, kad pacukai is e-shop’u nusiperka po kelias kortas kasimui. Problema tai, kad didziosios kasyklos perka tiesiogiai simtais/tukstanciais vienetu ir sukuria produkcijos trukuma.

      • Stipena parašė:

        Problema nr 1: ne visi shopai laikosi politikos kad parduoti po max 1 gpu. Problema nr 2: patys asusai msi ar kiti tiesiogiai pardavinėja gpu kasykloms.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Taip, bet naivu tiketis, kad prekybininkai laikysis politikos, kuri nera logiska ju atzvilgiu. Taip pat naivu tiketis, kad AMD ar NVIDIA imsis kokiu nors anti-mine’ingo veiksmu, kurie sumazintu chip’u pardavima board maker’iams. Belieka tik iskenteti sunkmeti 🙂

          Techniskai kaip ir nera kliuciu padaryti kazkokias gaming-only kortas, paprasciausiai tai butu naudinga tik geimeriams, o ne verslui.

          • ZeroFM parašė:

            Manau labai lengvai būtų galima užraukt tuos tiesioginius pirkimus pardavinėjant gpu be aušintuvu ( parduotų pigiau tarkim bet pirkėjas turėtų pasukt galva dėl aušintuvo ) .

            • mafo parašė:

              Drožtumėt medinius – tu ir maineris, kartu susėdę? X) Kažkuris blogeris su zipais paprastus aušintuvus prie plokštės tvirtino, rezultate gavosi dar geresnis aušinimas… easy 😉

            • kernel_panikuoja parašė:

              Ta gali padaryti tik patys ploksciu gamintojai, ko nedarys, nes patys ir pardavineja tas kortas 🙂

              Be to, bet koks produkto pakeitimas uzimtu menesius iki relyzo, o tada kainos gali vel buti „apynormales“, tai niekas nenori investuoti i kazka, ko gal nebutinai reikes.

              As siaip buvau sugalvojes kitoki varianta: visiems GPU suteikti unikalius privacius raktus ir leisti naudoti tik NVIDIA pasirasytus GPU BIOS/firmware’us. Visa tikrinima i hard-wire’inti i silicon’a, kad neiseitu apeiti. Tas galbut jau net padaryt – nezinau, neseku. Ir zodziu is gamyklos isleisti kortas su isjungtu OpenCL/CUDA, tarkim „Pure Gaming“ versija. Tada, jeigu vartotojas nori OpenCL/CUDA, aktyvuoja korta NVIDIA/AMD portale, taciau firmware/BIOS „pilnai atrakinta“ update’a gauna ne anksciau kaip po tam tikro laiko nuo aktyvacijos, tarkim menesio ar keliu. Geimeriams vistiek tu API nereikia, tiem kam reikia, galetu kazkiek laukti, o miner’iai manau tikrai nepirks 1000 kortu, kuriu negales naudot is karto, nes jiems time is money tikraja ta zodzio prasme 🙂

              Manau galima butu ir techniskai paprasciau kazka sugalvoti, bet kaip minejau, patys AMD ir NVIDIA nera tuo suinteresuoti. Jie tipo kaip ir nenori prarasti gamer’iu kaip rinkos, bet zino, kad tie gamer’iai niekur nedinks, ypac, kai is bedos RX560/GTX1050 yra beveik normaliom kainom. Jiem tiesiog nera tolko susimazint GPU chip’u pardavimu kiekius, kai po keliu menesiu vel viskas daug maz susinormalizuos.

              Prispam’inau vel rasliavos savo cia, bet siandien kazkaip nesidirba 😀

              • mafo parašė:

                „miner’iai manau tikrai nepirks 1000 kortu, kuriu negales naudot is karto“ – yra toks dalykas kaip „planuojamas sandėlio pildymas“ t.y. užperki iš anksto, kad prireikus galėtum naudoti… Statybininkai Lietuvoje po pusę metų popierius tvarkosi – laukia kol biurokratas parašą uždės… milijonus įšaldę laiko… ne, manau ne variantas

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Galbut – tiesa pasakius, nesidomiu didelio masto kripto-kasybos niuansais, bet abejoju, ar pusmetis uzlaikymo butu menkniekis. Logiskai mastant, jeigu maineriai taip ilgai planuotu i prieki, ploksciu gamintojai galetu atitinkamai planuoti gamyba, bet esme cia kriptovaliutu svyravimai ir atitinkamai dynamiskai, bei sunkiai prognozuojamai besikeiciantis GPU poreikis.

                  Anyway, jeigu tikrai butu norima, butu rasta kaip apeiti kasejus, paprasciausiai verslas nera motyvuotas ta daryti.

                • Minde parašė:

                  mafo: pamirsti….. sitie sukiai tik del reklamos. Realiai akcininkai bruzina is dziaugsmo delnus matydami ataskaitas ir sako: „labai gerai, taip ir toliau, norim dar daiugiau“.
                  Realiai gamyba nesugeba patenkinti paklausos.

          • Stipena parašė:

            Bet kaikurie prekybininkai laikosi tokios politikos, matyt ne visiems nusispjaut į savo klientus. Maineris nėra klientas, na gerai klientas, bet ne lojalus, jis perka kur tik randa, bile nusipirkt. Tokie „klientai“ ilgalaikėj perspektyvoj neegzistuoja.
            Priedo prekybininkai kurie viską išparduoda patys kiša sau pagalius į ratus. Mačiau kaip pardavinėja po daug vienetų, ir tuo pačiu metu verkia kad per tuos mainerius negali klientam surinkti PC nes visos GPU išparduotos… aišku čia labiau vadybininko kaltė nei to kuris prie kasos sėdi, but still…

            • kernel_panikuoja parašė:

              Na zinai, klausimas, ar laikytis kiekio ribojimo „per client“ politikos su vistiek tiek pat uzkelta kaina yra klientu „globojimas“. Man asmeniskai tai jokio skirtumo – vistiek nepirkciau uz 2x kaina nei vienos.

              Suprasciau toki varianta: jeigu nori tik GPU, moki 2x kaip miner’is, bet jeigu perki visa sistema, tada parduoda su kitom dalim near MSRP kaina. Arba tarkim, parodai saskaita, kad pas juos esi seniau pirkes visa kompa dalim, ir tau duoda ten 1 GPU near MSRP. Ar ka nors tokio.

              Tai ne tobulas variantas, nes vistiek liktu isdurti upgrader’iai, bet bent jau nauju sistemu builder’iai nepasijustu dulkinami 🙂

              Realybe tokia, kad kainas kelia visi, ir klientai vistiek neturi kur „pabegt“, ir prekybininkam nera tolko daryt tokius sprendimus ir apsiribot savo pelna vardan ideologijos.

        • Minde parašė:

          is biznio puses ir privalo pardavineti kasykloms nes tai nesa didziuli pelna.

      • Minde parašė:

        tas trukumas = geras pelnas pardavejams. Itariu paklausa isaugo desimtimis kartu, tai ir atitinkamai pelnas. Realiai kasimas yra auksinis kiausinis GPU sriciai dabar.

  2. zirnis parašė:

    Man idomu, kas is tu kainu uzdirba didziausius pinigus?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Aš įtariu, kad tiekėjai ir parduotuvės.

      Gamintojai (Asus, MSI, Giga) tiekia už savo kainas, AMD/nVidia chipus irgi parduoda už sutartas kainas. Tos plokštės kur dabar dvigubai kur kainuoja gi pas mus iš Kiijos prieš mėnesį su laivu išplaukė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.