AMD mokslinių tyrimų ir plėtros biudžetą padidino 22 %

Kad kompiuterijos pasaulyje reikalinga konkurencija tikriausiai nesiryžtų ginčytis niekas, nes stiprios labai intensyviai konkuruojančios kompanijos labiau kovoja dėl pirkėjų pinigų, taip siūlydamos geresnius produktus už mažesnę kainą.

Kad galėtum konkuruoti pirmiausia būtina daug investuoti į tolimesnių technologijų vystymą ir plėtrą. Šį mokslinių tyrimų ir plėtros (R&D) biudžetą AMD kaip tik ir didina. Lyginant su laikotarpiu prieš metus, AMD savo R&D biudžeto finansavimą padidino 22 procentais. Daugiau investicijų (+ 36 mln USD) skirta vertinant pokytį pereinant iš antrojo ketvirčio į trečiąjį.

Tai galėjo įvykti dėl AMD sugrįžimo į procesorių segmentą su „Ryzen“. Šiuos procesorius kaip alternatyvą „Intel“ rinkosi ne vienas pirkėjas, o sugeneruoti pinigai AMD leidžia daugiau investuoti į mokslinius tyrimus ir būsimus produktus. Visai neseniai buvo pranešta, kad dėka gerų pardavimų AMD net pradėjo dirbti pelningai, ko nebuvo eilę metų.

Kaip žinome, AMD ruošia atnaujintus procesorius, kurie kliausis „Zen+“ architektūra. Šie procesoriai turi pasirodyti kitų metų pradžioje. Dar vėliau mūsų laukia „Zen2“ ir „Zen3“ architektūros. Bet negalvokite, kad visos lėšos skiriamos tik procesoriams. Grafikos procesoriai vis dar yra didelės reikšmės ir AMD planuoja būti kur kas konkurencingesnė šiame segmente.

10 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Įdomu ar į atnaujintus ZEN įeis pilnai įgalintas AVX? Ar jie tik dažnius ir branduolių sk didins?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Kiek zinoma, tai refresh’as nekeis mikroarchitekturiniu dalyku, o bus tik shrink’as i 12nm. uArch pasikeitimai turetu ateit su Zen2/3, bet nera jokios info, kokie jie bus.

      • IFeelYou parašė:

        Čia gal klausimas daugiau kernel, kaip manai, ar galima tikėtis kažkokio taktinio dažnio prieaugio prie Ryzen Refresh’o? Mano asmeniškai šlapia svajonė yra 1950X su 4.4 Ghz, arba bent jau 1-2 core ant 4.4 Ghz.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Fizinio lygio CPU dalykais as daug nesidomiu, tai pagristos nuomones siuo klausimu nelabai turiu.

          Kadangi uArch nesikeis, tai viskas remsis i GloFo 12LP savybes. Pats GloFo sako, kad 12LP duos apie 10% performance prieaugio, ka as suprasciau, kad kalba eina apie 10% didesni dazni prie tu paciu sanaudu. Manau logiska tiketis, kad mazdaug iki 10% daznio padidinimo ir turetume sulaukti.

  2. BC00 parašė:

    Ryzen dabar gaminamas pagal 14nm LPP (Low Power Performance). Next Ryzen bus pagal 12nm LP (Leading Performance). Ką šneka GloFo, tai leis padidinti 10 % dažnį prie identiškų el.sąnaudų, bet maksimalus dažnis gali augti ir daugiau nei 10 proc. Teoriškai Ryzen gaminamas pagal silicio modelį, skirtą laptopams ir mobiliems įrenginiams. Jei LP nėra vien tik marketinginis triukas, tai dažnis tikrai gali gana žymiai pasistūmėti į priekį. Kita bėda – dabartinio Ryzen efektyvumo sumažėjimas.

  3. Minde parašė:

    „tai leis padidinti 10 % dažnį prie identiškų el.sąnaudų“. Gali buti, kad valgys 5% maziau ir tures 0.1 didesni dazni.

  4. svabas parašė:

    gerai, kad investuoja į tyrimus, jei vos galą su galu sudurdami išleido padorų procesorių tai dabar gal išleis visai solidų gaminį. O kur Intelis kiša savo milžiniškus pelnus tai neaišku

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.