AMD nori dalį lustų gaminti pas „Samsung“

Niekam ne paslaptis, kad rinkoje trūksta procesorių ir vaizdo plokščių, o kada sulauksime geresnių laikų visiškai neaišku. Norint geresnės situacijos puslaidininkių rinkoje reikia daugiau gamintojų, kurie turėtų aukščiausio lygio litografijų technologijas. Šiame segmente dabar užtikrintai pirmauja TSMC, bet esant tik vienam aukščiausio lygio gamintojui visos rinkos jie patenkinti nesugeba.

Dėl to AMD planuose yra dalies lustų gamybos perkėlimas į „Samsung“ fabrikus. Esamu metu AMD norėtų lustų gamybą padidinti 50 %, bet TSMC tokių papildomų pajėgumų neturi, nes dėl gamybos linijų kovoja daug kompanijų. TSMC jausdamiesi padėties šeimininkais praėjusį mėnesi netgi padidino silicio plokščių gamybos kainas. AMD norint pagaminti daugiau lustų tenka ieškoti alternatyvų, o ta alternatyva turėtų tapti „Samsung“. Spėjama, kad AMD „Samsung“ fabrikuose galėtų gaminti grafikos procesorius. Veikiausiai tai būtų žemesnės spartos lustai.

Geresnės padėties su pažangiausiomis litografijomis galime ir nesulaukti. Praėjusią vasarą visas 5 nm gamybos linijas užsisakė „Apple“ ir kitiems nieko nebeliko. Su 3 nm litografija irgi panaši situacija, nes visos gamybos apimtys rezervuotos „Apple“, tad kitiems lieka tik tos TSMC litografijos, kurių jau nebenaudoja „Apple“, o dėl jų konkurencija irgi yra labai didelė. Tai buvo viena iš priežasčių, dėl ko NVIDIA nusprendė savo „Ampere“ grafikos procesorius gaminti naudodama „Samsung“ paslaugas.

 

2 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Genijai sugalvojo vienuose metuose paleisti desktop, mobile, server cpu, apu, gpu, custom xbsx/s ir ps5 chipus ir kaip bonusą viską ant 7nm proceso. Pridėkim karantiną kas ženkliai įtakoja poreikį. Ko tikėjosi…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.