AMD nustatyta rekomenduojama „RX Vega 64“ kaina – nuostolinga

Žaidėjai nepatenkinti „RX Vega 54“ stoka bei „RX Vega 64“ išpūstomis kainomis. Nuotaikos pagerėtų jeigu AMD flagmano kainos nukristų iki rekomenduojamos 499 $ MSRP sumos, tačiau kai kas vis dar ryžtųsi pasakyti, atsižvelgiant į GTX 1080, kad kaina vis tiek per didelė. Pasirodo, nustačiusi 499 $ MSRP AMD patiria nuostolius, nors reikia pabrėžti, kad tokie „RX Vega 64“ įkainiai bent kol kas neegzistavo.

Realybė tokia, kad HBM2 atminties, substrato ir viso paketo surinkimo kaina ne tik kad neleidžia kompanijai uždirbti, bet ir neša nuostolį – kiekviena už 499 USD parduota „RX Vega 64“ vaizdo plokštė sukuria 100 USD nuostolį. Industrijos šaltiniai kalba, kad AMD šiai dienai pasiryžusi patirti nuostolius tam, kad su laiku būtų sumažinta „Vega“ lusto gamybos ir jai reikalingų komponentų kaina – konkretūs planai siejami su „SK Hynix“, kuris spalio mėnesį turėtų būti pasiruošęs tiekti savo HBM2 atmintį.

15 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tai ka AMD vardan trumpalaikio „gerio“ buvo pasiruosi i minusa eiti ? 😀

  2. ZeroFM parašė:

    Kaip sakiau taip ir nutiko . Gi tas pats šūdas buvo su fury x

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Ar yra nuostolis ir koks jis tiksliai niekas patikimai nepasakys, nes viesai nezinoma, kokia tiksliai yra VEGA chip’u savikaina ir kokia kaina AMD juos parduoda ploksciu gamintojams. Ivairus spekuliatyviniai paskaiciavimai ganetinai skiriasi. Be viso sito, tai daugiausiai galioja butent VEGA 56, o ne VEGA64, nes pastarosios is esmes identiskos gamybos prasme.

  4. Maariux parašė:

    Išmetė tokią info, kad pirkėjai nebezystų dėl aukštos kainos ? 🙂

  5. Mindaugas Klumbis parašė:

    Vien tik teoriškai skaičiuoju:

    Remiantis šiais skaičiai (aišku neoficialu) https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6bwb1r/bits_and_chips_crazy_high_yields_for_ryzen_dies/dhqli91/ vieną ryzen lustą 192 mm² ploto maždaug kainuoja pagamint 18 USD. Čia aišku be kūrimo ir kitų išlaidų. Vega 10 yra 484 mm², sakykim triguba kaina. Tai būtų apie 60 USD vien pagaminimas, neskaitant kūrimo išlaidų, marketingo, draiverių kūrimo ir t.t. Pagal Gamersnexus sudėti į paketa viską su HBM2 atmintimi įskaitant jos kaina gaunasi apie 150 USD. Tai teoriškai Vega paketą kainuoja pagaminti 210 USD, o dar visa plokštė reikalinga su aušintuvu, su brangiu galingu aušintuvu. Su Vega 56 už 399 USD tikrai sunku galvoti apie pelną, kai dar pereina per tiek rankų, kur visi savo dalį užsideda.

  6. xenixas parašė:

    krc forget tha game dabar vyksta 😀 ploksciu kainos kosmines alternatyvos senienos :/ nera is ko rinktis biudzetines rx 560? 😀 nu gal eiliniam cs geimeriui tiks :d

  7. Ndx parašė:

    Didžiąją vaizdo plokščių gamybos išlaidų dalį sudaro R&D išlaidos, tad šnekėti apie tokį dalyką kaip vaizdo plokštės savikaina, o kartu ir pelnas net nėra prasmės. Tik nuo parduotų vaizdo plokščių kiekio priklausys kokia produkto kūrimo išlaidų dalis teks vienai vaizdo plokštei, o kartu ir kokia bus vienos plokštės savikaina. Kad nuo mikroshemos ir čipo AMD labai gerai uždirba, galite net neabejoti, klausimas ar jie sugebės parduoti tiek plokščių, kad kompensuotų kurimo išlaidas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.