AMD padidino grafikos procesorių rinkos dalį

„Jon Peddie Research“ praneša 2019 metų paskutinio ketvirčio grafikos procesorių, o taip pat diskrečių vaizdo plokščių rinkos duomenis. Pradedant apie bendrą grafikos procesorių rinką reikia paminėti, kad čia papuola ne tik diskrečios grafikos produktai, tokie kaip vaizdo plokštės, bet ir integruota grafika procesoriuose. Vien dėl to čia pirmauja „Intel“, kurios dauguma procesorių mažmeninėje rinkoje turi integruotą grafiką. „Intel“ tenka 63 % grafikos procesorių rinkos (GPU tiekimas + 0,2 %). Paskutiniame 2019 metų ketvirtyje į antrą vietą šiame segmente pakilo AMD su 19 %. JPR sako, kad AMD paskutiniame ketvirtyje savo grafikos procesorių tiekimą padidino 22,6 %. Tuo tarpu „nVidia“ lieka trečioje vietoje su 18 % pyrago dalimi, kompanijos grafikos procesorių tiekimas sumažėjo 1,9 %.

Diskrečios grafikos segmente toliau dominuoja „nVidia“, bet AMD pavyko perimti dalį rinkos. 2019 metų paskutiniame ketvirtyje „nVidia“ teko 68,92 % diskrečios grafikos rinkos. Ketvirtį prieš tai „nVidia“ turėjo 72,92 %, o praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu net 81,23 % rinkos. Tai reiškia, kad AMD 2019 metų paskutiniame ketvirtyje teko 31,08 % diskrečios grafikos rinkos. AMD rinkos dalis auga jau kuris laikas.

Kalbant apie patį diskrečių vaizdo plokščių segmentą, jis irgi stipriai auga. 2019 metų paskutinį ketvirtį lyginant su ketvirčiu prieš tai užfiksuotas 12,2 % augimas, o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus įvyko net 33,4 % augimas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.