AMD pagaliau leidžia „Ryzen 5000“ serijos procesorių palaikymą X370 pagrindinėse plokštėse

„Ryzen 5000“ serijos procesoriai pasirodė daugiau nei prieš metus ir AMD pagaliau leido savo partneriams sukurti BIOS, kurie įgalintų šių procesorių palaikymą 300 serijos pagrindinėse plokštėse. Žinoma, tai nėra pilnavertis palaikymas, nes senesnės pagrindinės plokštės neturi PCIe 4.0 technologijos, bet galėjimas įdėti naujausios kartos procesorių į seną pagrindinę plokštę visada yra pliusas.

Kai buvo išleisti „Ryzen 5000“ serijos procesoriai AMD sakė, kad yra labai sunku įgalinti jų palaikymą 300 serijos pagrindinėse plokštėse. Kai kurie pagrindinių plokščių gamintojai visgi buvo sukūrę BIOS su „Ryzen 5000“ palaikymu 300 serijos AM4 pagrindinėse plokštėse, bet tai niekada nebuvo oficialu. Viena iš priežasčių dėl ko buvo sunku sukurti tokius BIOS yra per maža BIOS mikroschemų talpa. Todėl ir dabar išleidžiami BIOS bus apkarpyti, juose neliks „Bristol Ridge“ procesorių palaikymo.

Pirmieji BIOS su „Ryzen 5000“ procesorių palaikymu išleidžia „ASRock“ savo „X370 Pro4“ pagrindinei plokštei. Daugiau BIOS kitiems modeliams žadama išleisti artimiausiu metu, taip pat turėtų pasielgti ir kiti gamintojai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.